Sport App Awards 2013: beste Nederlandse sportapps bekendgemaakt

De Sport App Awards 2013 zijn uitgereikt. Winnaars waren dit jaar FigureRunning, Zin in Goud, Sport1, Resporter en Sidekick van Eredivisie Live.

Winnaars_van_de_Sport_App_Awards_special_final
Gisteravond vond in Hoevelaken de uitreiking plaats van de Sport App Awards, de prijzen voor de beste Nederlandse sportapps. Voor de derde keer op rij organiseerde SportNext deze unieke verkiezing. Zoveel verkiezingen voor apps rond een speciaal aandachtsgebied zijn er immers niet in Nederland.

figurerunning winnaarsVorig jaar waren de vijf winnaars Looptijden (actief sporten), TCS Amsterdam Marathon (events), Rabo Cycling (second screen), Hockey.nl (sportnieuws) en Eredivisie Live (teams/leagues/clubs). Dat het winnen van een award goed is voor je positie als appmaker bleek uit een korte presentatie van de maker van Looptijden, Koen Muilwijk. Hij zag het aantal actieve gebruikers van de app het afgelopen jaar verdubbelen van 150.000 naar 300.000 mensen en daarmee is het één van de grootste hardloopapps in Nederland.

Dit jaar waren dezelfde vijf categorieën vertegenwoordigd, maar de aanpak was iets anders, waardoor de jury weliswaar een voorselectie maakte, maar waarbij het publiek de beslissende stem had. De winnaars van 2013 zijn:

resporter iphoneDe lijst met winnaars pakte dit jaar heel anders uit, al zie je elk jaar wel weer bekende namen terugkomen, zoals Rabobank en Eredivisie. Het is daarom leuk om eens naar de twee apps te kijken die door kleinere partijen zijn gemaakt: bij teams/leagues/clubs streden bijvoorbeeld twee apps voor amateurvoetbalclubs om de prijs: Resporter en Amateurvoetbalapp. Als jurylid vond ik het leuk om ook naar het verhaal achter de app te kijken (een interview met de makers vind je bij SportNext). Resporter is bijvoorbeeld gemaakt door twee vrienden die graag een website over amateurvoetbal wilden opzetten. Dat bleek nogal arbeidsintensief, waardoor ze een app bedachten waarmee het publiek zelf verslag kan doen. Het moest een kwalitatief goede app worden, waar beide bedenkers erg nauw bij betrokken zijn geweest. Nog steeds gaan ze langs bij amateurvoetbalclubs in heel Nederland die mee willen doen, om zodoende het aantal clubs uit te breiden. Enorme betrokkenheid bij een app die ze zelf hebben opgebouwd en een voorbeeld voor anderen. Daarom een terechte winnaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 13:24
Categorie Sport
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.