Veilige Dropbox-concurrent Tresorit kan automatisch foto’s uploaden

Cloudopslag dienst Tresorit gaat de strijd aan met Dropbox en Google Drive. De app kan nu automatisch foto's uploaden maar is veel veiliger.

Tresorit veilige cloudopslagDe veilige cloudopslagdienst Tresorit heeft een belangrijke functie gekregen in de nieuwste update. De applicatie maakt het nu mogelijk nieuwe foto’s uit je fotoalbum automatisch te uploaden naar de cloud, zodat je ze niet zelf meer hoeft te selecteren om ze online op te slaan. Tresorit onderscheidt zich van concurrenten als Dropbox, Google Drive en OneDrive door veel betere privacymaatregelen. In het kort komt het erop neer dat Tresorit je bestanden al vóór het uploaden versleutelt, zodat Tresorit zelf ook geen inzicht heeft in welke bestanden je opslaat.

Dat gebeurt met AES-256, TLS en RSA-4096 protocollen. Die zorgen ervoor dat Tresorit op geen moment inzicht krijgt in de bestanden die je opslaat. Niet tijdens het verzenden van je bestanden en ook niet tijdens de cloudopslag zelf. De drie grote, genoemde concurrenten beveiligen de bestanden tijdens de verzending, maar hebben daarna wel inzicht in je opgeslagen bestanden. Zo zoekt Dropbox bijvoorbeeld naar identieke bestanden bij verschillende gebruikers, zodat die maar één keer opgeslagen hoeven te worden op de servers van Dropbox.

Bij Dropbox, Google Drive en OneDrive staan de servers bovendien in de Verenigde Staten, wat ze toegankelijk maakt voor Amerikaanse overheidsinstanties. Tresorit opereert vanuit Zwitserland en Hongarije en valt onder de Zwitserse wet, die Amerikaanse inkijkjes niet mogelijk of in ieder geval niet makkelijk maakt. Om nog meer vertrouwen te wekken, schreef Tresorit een prijzenpot uit voor hackers die lekken konden vinden bij de dienst. Dat is volgens Tresorit 0 keer gelukt in meer dan 1000 pogingen, in de momenteel 404 dagen dat de dienst live is.

Tresorit iPhone cijfercode Tresorit mappen iPhone

Wenselijke functie

Tot voor kort was Tresorit voor de iPhone en iPad een duidelijke app met een simpele mappenstructuur en een cijfercode om je te beschermen tegen meekijkers, maar mistte de applicatie een wenselijke functie. Die zit er vanaf versie 1.0.107 van de app in: het automatisch uploaden van nieuwe beelden van je fotoalbum. En ook nu worden de beelden op je eigen apparaat versleuteld voordat ze worden verzonden naar Tresorit. In de app kan je verder handmatig beelden uploaden, documenten openen (eventueel in andere applicaties) en bestanden delen. Er is helaas geen handig fotoalbum-overzicht in mappen met foto’s. Je bent momenteel beperkt tot een lijstweergave van de bestanden.

Bestandslimiet

Tresorit Excel document bekijkenTresorit is er naast de iPhone en iPad ook voor Windows, Mac, Android, Windows Phone en Linux. Bij aanmelding van de dienst krijg je 5 gigabyte gratis, met een bonus van 500MB voor elke gebruiker die zich via jou aanmeldt. Je kan zo tot 16 gigabyte gratis online opslagruimte bij Tresorit krijgen. Bestanden mogen maximaal 500MB groot zijn en je kan bestanden met maximaal 5 mensen delen. Een Pro-abonnement voor 100GB kost 99,90 euro per jaar. De bestandsgrootte- en deellimieten vallen dan weg.

Downloaden: Tresorit (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2014, 10:24
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.