Angry Birds Star Wars in App Store verschenen

Rovio heeft vandaag Angry Birds Star Wars uitgebracht in de App Store. In deze nieuwe iPhone-game speel je Angry Birds met Star Wars-personages.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds Star Wars icoonRovio heeft vandaag de nieuwe iOS-game Angry Birds Star Wars uitgebracht in de App Store. In deze titel speel je het bekende Angry Birds-spel, waarin je vogels katapulteert op stellages met varkens. Ditmaal zijn de vogels en varkens echter verkleed als Star Wars-personages. Uit eerdere trailers bleek al dat de game niet alleen visueel anders in elkaar steekt: het gebruik van bijvoorbeeld lightsabers zorgt ervoor dat je levels anders speelt dan je gewend bent van Angry Birds.

Angry Birds Star Wars is de vijfde Angry Birds op de iPhone, nadat Angry Birds Space eerder dit jaar de vogels naar de ruimte bracht. Wie verwacht dat Star Wars vooral daarop voortborduurt, heeft maar gedeeltelijk gelijk. Ruimtelevels waarin je te maken hebt met een bijzondere zwaartekracht, wisselen af met levels op bekende Star Wars-planeten, die wel een ouderwets ‘platte’ Angry Birds-ervaring bieden. Dat wil zeggen: je weet precies in welke lijn de vogels vliegen nadat je ze hebt weggeschoten. Toch verschilt de nieuwste telg op een belangrijk punt van zijn voorgangers. Door de toevoeging van lasers, lightsabers, Walkers en natuurlijk the force, is het spel chaotischer dan ooit. Alles schiet en knalt terwijl je vogels zich in de stellages werpen.

Angry Birds Star Wars

Het spel bevat 80 aparte levels die plaatsvinden op locaties zoals Tatooine en een varkensvariant op de Death Star. Iedere vogel vervult de rol van een personage uit de originele Star Wars-trilogie. Zo is de rode vogel Luke Skywalker, die met een lightsaber muren kapot kan slaan en laserkogels afkaatst. De gele vogel is gekleed als Han Solo en schiet in bepaalde omstandigheden zelf op varkens. Varkens die overigens zijn vermomd als Darth Vader en Stormtroopers. In het begin van het spel heb je die krachten echter nog niet en begint Star Wars als elke andere Angry Birds.

Van de ‘nieuwe’ trilogie die begint met het verhaal van Anakin Skywalker is geen sprake in het spel, en ook hoef je vooralsnog geen hints te verwachten naar de recent aangekondigde nieuwe drieluik in de serie. Dat kan natuurlijk veranderen in de vele (vaak gratis) in-app uitbreidingen die ook deze Angry Birds ongetwijfeld te wachten staat. De eerste update zal zich afspelen op ijsplaneet Hoth.

Angry Birds Star Wars force gebruiken

Van filmpjes is geen sprake in het nieuwe spel. Levels worden hooguit aangekondigd met wat stilstaande plaatjes als een strip achter elkaar gevoegd. Verder is de afwerking zo Star Wars als het maar kan. Op het gejoel van de vogels en het gekletter van de stellages na, is zo’n beetje elk geluidseffect in het spel vervangen door Star Wars sound-effects. Natuurlijk ontbreekt ook de themamuziek niet.

Angry Birds Star Wars is de eerste game in de serie waarin de game niet meer op eigen benen staat, maar aanklampt bij een andere licentie. Het is het antwoord van ontwikkelaar Rovio Mobile op de afnemende populariteit van de serie. Hoewel ook Angry Birds Space de hitlijsten in de App Store lang heeft bestegen, heeft het spel nog niet één tiende van de reviews van de allereerste Angry Birds op de iPhone.

Downloaden: Angry Birds Star Wars (€0,89, iPhone, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)
Downloaden: Angry Birds Star Wars HD (€2,69, iPad, vanaf iOS 4.3)
Downloaden: Angry Birds Star Wars (€4,49, Mac, vanaf OS X 10.6)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 15:48
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.