Sparrow iPhone-update afgewezen door Apple

Apple heeft een update voor iPhone-app Sparrow afgewezen. De app zou een rich text-editor en een automatisch verschijnend toetsenbord bevatten. De app verdwijnt uit de App Store als Sparrow geen nieuwe update indient.

SparrowEen update voor de mail-applicatie Sparrow voor iPhone is door Apple afgewezen. Volgens Apple wordt de app ook uit de App Store verwijderd, tenzij de ontwikkelaar een nieuwe versie indient die wel aan de eisen voldoet. Sparrow zou een rich text-editor en een automatisch verschijnend toetsenbord bevatten, die beide ook onder iOS 5 werken. Volgens de ontwikkelaars van Sparrow, die tegenwoordig in dienst zijn van Google, was dit reden voor Apple om de app af te wijzen. Er wordt inmiddels gewerkt aan een update voor Sparrow, die alleen met iOS 6 te gebruiken is.

Sparrow-ontwikkelaar Dinh Viet Hoa liet op Twitter weten dat de update is afgewezen:

Waarom de update is afgewezen is niet duidelijk. Apple heeft in iOS 6 wel de mogelijkheden van de mail-applicatie uitgebreid, waardoor je bijvoorbeeld afbeeldingen in e-mails kunt plaatsen. The Next Web speculeert dat dit wellicht te maken heeft met het afwijzen van de update. De nieuwe update biedt iPhone 5-ondersteuning.

Sparrow werd eerder dit jaar overgenomen door Google, die de ontwikkelaars al snel opnam in het Gmail-team. De iPhone-app Sparrow zou in de App Store beschikbaar blijven, maar er zou niet gewerkt worden aan grote nieuwe toevoegingen aan de applicatie. Er werd echter wel een update uitgebracht waarmee je links kunt openen in Google’s webbrowser Chrome.

Downloaden: Sparrow (€2,69)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 11:01
Categorie Diensten
Onderwerp sparrow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.