Space is Key en Snake 97: met je iPhone terug naar de vorige eeuw

Space is Key en Snake '97 zijn twee retrogrades die teruggaan naar de jaren 90 van de vorige eeuw. In Space is Key moet je een pixel door tientallen levels laten springen en in Snake heb je frontjes van verschillende oude Nokia-telefoons.

space is keySpace is Key en Snake 97 zijn twee iPhone-games die je weer doen terugverlangen naar de jaren negentig van de vorige eeuw, toen we op onze monochrome Nokia-schermpjes nog Snake speelden. Space is Key is een 79 eurocent kostende game, die als Flash-game al langer bestaat. De bediening is simpel: je bent een karakter ter grootte van een pixel, die je met rennen en springen door een level moet loodsen.

Telkens wanneer er een sprong gemaakt moet worden tap je op het scherm. Je score wordt bepaald door het aantal keren dat je pixel in de 43 levels is doodgegaan, door tegen een obstakel te botsen. Er zijn 25 achievements te halen, die in Game Center terug te vinden zijn. De ontwikkelaar is van plan om de game in de toekomst verder uit te breiden met meer levels. Je zou misschien denken dat dit spelletje rechtstreeks uit de jaren 80 of 90 is weggelopen, maar bepaalde grafische effecten zoals bij het botsen tegen een obstakel waren toen nog niet mogelijk.

Downloaden: Space is Key (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=-li1BXZ-Bs4&feature=player_embedded

snake 97Snake is een game die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. In de jaren 90 van de vorige eeuw had bijna iedereen een Nokia-telefoon, liefst met verwisselbaar frontje. De game die iedereen speelde: Snake. Nu zijn er op de iPhone al meerdere Snake-varianten verschenen, maar Snake ’97 is wel een heel bijzondere uitvoering. Je kunt kiezen uit meerdere telefoontjes, de gameplay komt sterk overeen met het origineel en de geluidseffecten zijn ook precies hetzelfde. De gratis versie laat je spelen totdat je een topscore van 200 punten hebt behaald. Wil je meer, dan is er de betaalde versie van 79 eurocent.

Downloaden: Snake ’97 Free (gratis) en Snake ’97 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2011, 12:15
Categorie Games
Onderwerpen retro, snake

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.