Soundmarks: handige iPhone-app voor hoorcolleges en interviews

Soundmarks is een iPhone- en iPad-app waarmee je makkelijk interviews en aantekeningen kan bijhouden. Nu nog een deeloptie!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Soundmarks iPhone iPadHet is nog niet zolang geleden dat we schreven over AAC-Recorder, een app die je kan zien als een variant op Evernote toegespitst op audio-opnames, met tal van exportmogelijkheden. Het gratis Soundmarks is een nieuwe iPhone-app die het terugluisteren van interviews, gesprekken of een hoorcollege makkelijk kan maken. Je kan elk moment in een opname benadrukken en voorzien van een notitie, tekening of foto.

Opnemen in Soundmarks is zo simpel als een rood rec-rondje indrukken en gaan, en de app geeft anders dan dat rode rondje geen feedback dat hij opneemt. Je ziet niet hoelang een opname al duurt, bijvoorbeeld. Maar dat betekent niet dat de app onhandig is. Tijdens de opname kan je onderin drukken op drie knoppen die je leiden naar een notitie van maximaal 360 tekens, een schets of een foto die je ter plekke schiet of uit je fotoalbum haalt. Dat maakt Soundmarks vooral handig bij een hoorcollege: die kan je zo in beeld, geluid en je eigen interpretatie vastleggen.

Met name het schetsen in Soundmarks is een waardevolle functie voor aantekeningen. Daarbij kan je kiezen tussen leeg, lijntjes- of ruitjespapier en bij die laatste twee, worden je vegen en strepen in beeld magnetisch aan de lijnen gekoppeld. Dat kan met een extra druk ook weer worden uitgeschakeld. Zo is het makkelijk om een grafiek te tekenen, bijvoorbeeld. Je hebt er verder een zwart, donkerblauw en lichtblauw potlood, pen of marker bij om te gebruiken. Een undo- en redo-knop en een gum maken het af. Helaas is de app wel al eens vastgelopen tijdens het opnemen en gelijktijdig gebruiken van deze functie, waardoor je alles kwijt bent. Dat moet beter kunnen.

Soundmarks met aantekeningen Soundmarks aantekeningen maken iPhone

Een ander punt van kritiek is dat je niks uit Soundmarks kan exporteren. Zo kan je schetsen en opnames bijvoorbeeld niet eens mailen, en dat is eigenaardig en onhandig. Een overzicht van aantekeningen en schetsen kan waardevol zijn om met anderen te delen, en die functie ontbeert de app dus gewoon. Wel aardig is dat de applicatie allerlei tips geeft over hoe je aantekeningen het best kan maken in de app in de User Guide onder de info-knop. Bovendien is de app universeel bruikbaar Γ©n neemt hij ook op als hij op de achtergrond draait.

Downloaden: Soundmarks (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 11:49
Categorie Productiviteit
Onderwerpen geluid, muziek, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.