SoundHound voor iPhone heeft nu muziekkaart en hippe liedjes

Met het vernieuwde SoundHound voor iPhone kun je voortaan de hele wereld afstruinen naar muziek die met behulp van SoundHound is ontdekt.

SoundHound kaartDe geliefde muziekherkenningsapp SoundHound heeft een update gekregen. In de vernieuwde versie kunnen gebruikers voortaan op een wereldkaart zien welke nummers andere gebruikers met de app hebben ontdekt. Zo weet je voortaan niet alleen wat jouw vrienden goede muziek vinden, maar ook wat mensen in jouw wijk of aan de andere kant van de wereld graag luisteren. Je kunt de hele wereldbol afstruinen naar muziek die met behulp van SoundHound is gevonden. Een toffe functie, die SoundHound al in december aankondigde, maar tot nu toe alleen door concurrent Shazam werd ingevoerd.

Zoom in op een plaats en je ziet welke liedjes er om jou heen zijn gescand. Anders dan in Shazam kun je zoeken op country, rock, latin en urban, of alle muziekstijlen tegelijk. Als je op een nummer drukt krijg je een pagina met alles over dit nummer en deze artiest. Naast deze muziekkaart heeft SoundHound ook een nieuw “Trending” onderdeel. Dat onderdeel is zichtbaar als een van de vier verspringende voorpagina’s in de app. Hier zie je welke liedje op het moment in opkomst is, omdat het steeds vaker wordt gezocht. Voorheen liet SoundHound alleen een liedje in de categorie “Most Shared” zien. Tot slot is de vernieuwde app voortaan sneller en zijn er enkele kleine aanpassingen gedaan.

Downloaden:
SoundHound (gratis, universeel, iOS 5.0+)
SoundHound advertentievrij (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2013, 19:00
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, soundhound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.