iOS game-update: The Drowning, Rymdkapsel, Muscle Run en Puddle

We lopen hard met games vandaag. En niet alleen omdat Usain Bolt een nieuw speelbaar personage is in Temple Run 2. Eerder vandaag besteedden we ook al aandacht aan het nieuwe Nederlandse spelletje An Alien With A Magnet en nu slingeren we rechtstreeks door naar vier andere interessante games. Racegame Muscle Run, water-glij-spel Puddle, het […]

The Drowning zombies op het strandWe lopen hard met games vandaag. En niet alleen omdat Usain Bolt een nieuw speelbaar personage is in Temple Run 2. Eerder vandaag besteedden we ook al aandacht aan het nieuwe Nederlandse spelletje An Alien With A Magnet en nu slingeren we rechtstreeks door naar vier andere interessante games. Racegame Muscle Run, water-glij-spel Puddle, het originele en minimalistische strategiespel Rymdkapsel en de visueel indrukwekkende 3D-shooter The Drowning. Lezen!

Muscle Run: spierkracht en gemiste kansen

GU DO Muscle Run iPad iPhoneWe gaan er niet omheen spinnen: Muscle Run maakt de komst van Asphalt 8: Airborne nog niet overbodig. Om het even in verhouding te zetten: van de laatste Asphalt-games wéten we inmiddels dat ze geweldig spelen en Muscle Run heeft het nèt niet. De besturing is net een beetje te log, te kunstmatig voor het snelwegscheuren met allerlei auto’s over snelwegen heen. Dat wil niet zeggen dat je Muscle Run meteen de hoek mag wijzen. De racegame voor iPhone en iPad is volgens ontwikkelaar Wonderwood gemaakt om het summum van de mogelijkheden van het mobiele platform te laten zien. Dat uit zich volgens hen in geweldige details op de tracks en auto’s, weerspiegelingen van licht op bepaalde oppervlakten, een vervagend blur-effect als je hoge snelheid aantikt en hoge kwaliteit texturen. Ah, kijk aan: besturing was niet een van de pijlers van het spel. Dan zie je toch snel je vermoedens gesterkt worden. Hopelijk wordt de rijbeleving van de game nog wel bijgeschaafd in toekomstige updates, want de premise om langs andere auto’s en verkeer te roetsjen terwijl je racet op enorme snelheden, is net als in de Asphalt-games erg tof. De spierkracht is er, zowel in de Amerikaanse karren waarmee je buldert als de beelden. Maar net als bij de echte muscle car, mist verfijning waar je misschien wel naar hunkert.
Downloaden: Muscle Run (€0,89, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 5.0+)

Rymdkapsel: blokkenstrategie

GU DO Rymdkapsel iPad iPhoneAls je koninkrijk wordt verrijkt met Tetris-blokken zodat je kan uitbreiden, kan je meter bepalen waarvoor je ze wil gebruiken. Het is steeds het achterliggende vraagstuk in de nieuwe strategiegame Rymdkapsel voor iPad en iPhone. Een strategiegame die zich niet eenvoudig laat vergelijken. Je bouwt je rijk uit tegen andere spelers door je kleurenscala uit te breiden. Het begint bijvoorbeeld al met groen (de tuin) en geel (de keuken) om voedsel te maken zodat je nieuwe werknemers in dienst kan nemen die constructies kunnen bouwen, nieuwe Tetris-blokken laten plaatsen of een aanval kunnen afslaan. Rymdkapsel doet het allemaal met blokjes en hier en daar een kegel. Qua vormgeving kan het spel moeilijker nog doeltreffender. Zo ontstaat alle ruimte voor het denkwerk waarmee je de tegenstanders zelf belaagt en de kaart verovert. Het knappe aan Rymdkapsel is dat het Tetris-blokkenaspect niet enkel een gimmick is. Het maakt de gameplay ook echt. Je bouwt je rijk met functies op die manier namelijk echt door naar het doel, waarbij je steeds overweegt hoe je de eenheden en vormen het beste kan inzetten en welke voorzieningen het hardst nodig zijn. Een potje kan al snel erg lang duren en misschien Rymdkapsel daarom nog beter op de iPad dan iPhone, maar onverlet mag je hier als strategiefan je tanden eens goed in zetten.
Downloaden: rymdkapsel (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Puddle: puzzel met vloeistof

GU DO Puddle iPad iPhoneWaar is mijn water? Oh, dáár is mijn water. Of koffie. Of andersoortig vloeistof. Puddle is een nieuwe iOS-game waarin de sturing van het water de hoofdrol speelt en daarmee voegt Puddle zich in een illuster rijtje van onder andere Enigmo, Feed Me Oil, Sprinkle en natuurlijk Where’s My Water. Allemaal goede en populaire games en qua spelidee ligt er dus geen strobreed in de weg voor succes van dit nieuwe spelletje. Al moet je dan wel even door de semi-industriële uitstraling van het spel heen kijken. Het introductielevel laat je de iPhone nog kantelen om koffie onder de grond te krijgen, maar daarna ga je met water in de gang in allerlei buizenstelsels. Je dient steeds genoeg water richting knoppen te schommelen om ze om te zetten en een deur te openen, raast langs branders op een snelheid dat je er niet door verdampt en zo zijn er meer obstakels te verzinnen waarin je het water schudt, klotst en kantelt. Het spel heeft een leuke aankleding en zeker verderop in het spel vallen de puzzelstukjes op hun plaats: dan snap je waarom je beloningen in scheikundige formules krijgt toebedeeld. Je zwiert immers zelf ook met gevaarlijke goedjes.
Downloaden: Puddle (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=g-P8wVzZAxw

Trailer van de Dag: The Drowning

The Drowning iPad iPhone shooter headerZijn het verterende lijken? Zombies? Of andere mensachtige schepsels waarbij je vooral niet naar een afkomst moet zoeken? Hoe dan ook: ze komen met bakken op je af in The Drowning. Dat is een nieuwe gratis 3D-shooter op iPhone en iPad met prachtige beelden. Strand bij zonsondergang, een brug bij ochtenddauw en een industrieterrein waarvan buizen glimmen door de regen moeten je mond doen openvallen. Maar het is de besturing waar echt op wordt ingezet. Je tapt met twee vingers op het scherm om te schieten, veegt om te kijken, tikt met één vinger om ergens naartoe te lopen en drukt centraal onderin om 180 graden om te draaien. Je kan voor een traditionele shooterbesturing met pook links en kijken en schieten rechts kiezen, maar die mist finesse. Bovendien is de nieuwe besturing zo erg niet, al zet je vast wel eens een stap per ongeluk in plaats van dat je schiet.

Het gratis te downloaden spel is opgebouwd als een echte freemium-game en dat betekent dat je steeds in korte sessies duikt. Er is geen doorlopend verhaal en juist daardoor pak je het spel makkelijk tussendoor op. Even een missie je basis verdedigen of zoveel mogelijk tegenstanders doorzeven in een tijdslimiet. Hoe meer kills je haalt, hoe hoger je score en hoe meer beloningen je krijgt. Beloningen zijn bijvoorbeeld onderdelen van wapens die je zo bij elkaar speelt of een motor om naar het volgende gebied te rijden. Het gevoel van progressie is zo groot, dat je door wilt blijven spelen. Niet in de laatste plaats door de schitterende omgevingen trouwens.
Downloaden: The Drowning (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2013, 20:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.