SoulCalibur uitgekomen voor de iPhone, iPad en iPod touch

De bekende vechtgame SoulCalibur is vandaag verschenen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het origineel kwam in 1999 uit voor de Dreamcast en wist toen velen te verrassen met strakke visuele beelden en een unieke 3D-aanpak voor een vechtspel.

Soul Calibur VHet populaire vechtspel SoulCalibur voor de Dreamcast is vandaag ook uitgekomen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Door één van de 19 personages te kiezen kun je het opnemen tegen vijanden in onder andere Acade Mode, Time Attack en Survival in actiegevulde zwaardgevechten. De game is een nagenoeg identieke port van het origineel, maar lijkt op het moment nog geen multiplayer-modus te bevatten.

Toen SoulCalibur in 1999 voor de Dreamcast verscheen, werd de game geprezen om zijn visuele pracht en de vertaling van een vechtspel naar 3D-omgevingen. Omdat de personages allemaal zwaarden en andere wapens gebruiken, steekt het spel ook anders in elkaar dan bijvoorbeeld het populaire Street Fighter. SoulCalibur werd uiteindelijk een bekende gamereeks, waarvan het vijfde deel in februari op de Xbox 360 en Playstation 3 uitkomt.

Hoewel er nog geen multiplayer beschikbaar is in SoulCalibur voor de iPhone en iPad, bestaat er wel een kans dat deze binnenkort toegevoegd zal worden in een update. Uitgever Namco Bandai zegt dat er plannen zijn om later spelmodi toe te voegen.

SoulCalibur is volgens Namco Bandai alleen te spelen op de iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 en vierde generatie iPod touch. Daar staat wel tegenover dat de game universeel is, waardoor je hem maar één keer hoeft te kopen om hem op de iPhone en iPad te kunnen spelen.

Downloaden: SoulCalibur (€9,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 10:33
Categorie Games
Onderwerp namco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.