iOS game-update: Minecraft komt naar de iPhone, nieuwe Katamari en koopjes

Koopjes, Katamari Amore en Minecraft voor de iPhone en iPod touch. Het zijn een paar van de hoogtepunten uit de Game-update van iPhoneclub vandaag - eindelijk omgevingen bouwen in Minecraft!

GU DI Minecraft voor iPhone iPod touchOf volgende week nou de iPhone 4S of de iPhone 5 wordt onthuld, de Game-update rolt gewoon door. En dat geldt ook voor Katamari. Het rare groene mannetje met zijn cola-blikkerige hoofd komt donderdag voor de tweede keer naar de iPhone en iPod touch om al het vuilnis dat hij tegenkomt van de baan te ruimen. Rollen doet misschien ook wel je geld, aangezien we de gisteren ingezette koopjeshoek in de iOS game-update vandaag gewoon doorzetten.

Katamari rolt opnieuw

GU DI Katamari iPhone iPadKatamati, kennen jullie die nog? Heeft een fetisj voor steeds groter afval opruimen, want als zijn bol afval groter is kan hij steeds meer groter afval meenemen en zo kan op den duur zelfs de gehele wereld worden opgeruimd. Doet het nu een belletje rinkelen? In 2008 deed hij al even de iPhone aan. Toen ging zijn bezoekje gepaard met een onmogelijke besturing. Aan de ene kant van het scherm draaide je de camera en verzette je het mannetje en met de andere kant rolde je de bal. Katamari Amore heet de herkansing die donderdag verschijnt. Hij telt vier spelmodi (verhaal, time attack, oneindig en een uitdaging om de bol vuilnis precies het goede formaat te geven) met elk zes levels. De Japanse gameontwikkelaar Namco schuwt het niet om daarbij weer eens flink van zichzelf te houden en komt zelfs met een level waarin Katamari heel Pac-Man kan oprollen. Dat geeft toch een heel andere definitie aan vuilnis – die je overigens helemaal zelf mag invullen.

Tunnelvisie: Space Touch

GU DI Space Touch iPhone iPod touchIn Space Touch klim je in een ruimteschip en raak je verzeild in een omgeving die je waarschijnlijk niet al te graag ervaart als je jezelf op die manier vervoert: eindeloze tunnels. Oranje stelsels, gangen met donkergrijze buizen en roze vertrekken. Hoe je het ook wendt of keert, het zijn enkel tunnels waar je doorheen vliegt in Space Touch en het net uitgebrachte Space Touch Lite. In het spel heb je twee elementen: eerst verzamel je power-ups waarmee je bommen en levensenergie verzamelt. Dan volgt de confrontatie met bijna ongepast tekenfilmachtige monsters in verschillende kleuren. Op het scherm druk je de kleur in die correspondeert met de aliëns in beeld en vervolgens kun je die afschieten. Selecteer de volgende kleur voor de volgende groep en ga zo maar door. Als de aliëns zich in snel tempo versterken – en dat doen ze – kun je een allesvernietigende bom als uitweg gebruiken, maar dan moet je die wel sparen in de daarvoor bedoelde stukken. En die worden ook steeds lastiger.
Downloaden: Space Touch (€1,59)
Downloaden: Space Touch Lite (gratis)

Trailer van de Dag: Minecraft Pocket Edition

Misschien is het een gebrek aan een Lego-simulatie, maar het bouwspel Minecraft werd in zeer korte tijd ongekend populair op de pc. De vraag naar een iPhone-variant van het ‘spel’ is nu ingewilligd. De maker heeft bekend dat het nog dit jaar moet verschijnen, terwijl het donderdag al voor Android uitkomt. Het idee is nog steeds hetzelfde. Overdag bouw je een zo sterk mogelijke vestiging en ‘s nachts probeer je daarin te overleven tegen een horde ondoden. In de praktijk wordt Minecraft echter vooral gebruikt om de mooiste werelden op te trekken uit de vierkante blokken die je overal in de omgeving kan deponeren. Je speelt het spel met een richtingstoets linksonder het scherm en swipet om rond te kijken. In een blok hakken of een blok neerzetten doe je allemaal door het beeld direct aan te raken. We kunnen ons niet voorstellen dat Minecraft Pocket Edition op de iPhone niet niét verslavend is en daarom is deze Android-video Trailer van de Dag.

De koopjeshoek

In de koopjeshoek van de Game-update tref je vanaf deze week elke werkdag de afgeprijsde games die wij de moeite waard vinden. Op het moment van schrijven zijn dat in willekeurige volgorde:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 20:12
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, minecraft, namco, pac-man, space

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.