Avatwee: Twitteren met poppetjes tijdelijk gratis

Avatwee is een bijzondere manier van twitteren op de iPhone of iPod touch: je maakt poppetjes van de mensen die je volgt en die je vervolgens in veld met allerlei mogelijkheden.

Avatwee iPhone iPod touch Twitter applicatieEen nogal bijzondere Twitter-app voor de iPhone en iPod touch is vandaag gratis te downloaden: Avatwee. De applicatie mengt de timeline van het sociale netwerk met het uiterlijk van de Mii’s op de Nintendo Wii. Je kan personen die je volgt toevoegen aan een veld. Die krijgen een willekeurig cartoonesk uiterlijk en vervolgens zie je hun nieuwste tweets in de app naar voren komen. Je kan de mensen die je volgt op tig verschillende punten aanpassen en je kan foto’s maken van de taferelen die dat oplevert.

Niet iedereen uit je timeline wordt meteen in Avatwee geïmporteerd en dat zou ook wel een beetje te gortig zijn als je veel mensen volgt. In plaats daarvan kan je personen handmatig aan het veld met poppetjes toevoegen. Dat kan door tweets uit de timeline te selecteren en met een druk erop voor de optie ‘Place in field’ te kiezen, of door avatars uit een lijst met je laatst gevolgde personen te activeren. Zoeken is helaas geen mogelijkheid.

Avatars kunnen net als Mii’s op allerlei punten worden aangepast. Het karikaturaal kleine postuur, de kledingcombinatie en het gezicht op vrijwel alle mogelijke manieren. Je kan het zo gek niet bedenken; van huidskleur tot de positie en de grootte van de kuiltjes in de wangen. Het veld met poppetjes is verder onthouden van elk detail en ziet er niet erg fraai uit, maar het is grappig om ‘tweeps’ van een cartoonuiterlijk te voorzien en dat natuurlijk te delen met twitteraars.

Verder is Avatwee ook te gebruiken als normale Twitter-cliënt. In de bovenste categorie van het hoofdmenu, Field, kun je behalve het veld ook de timeline lezen, tweets beantwoorden of retweeten en zelf een tweet schrijven. Wel is Avatwee is afkomstig van de Japanse gameproducent Namco en dat merk je in de uitvoering. De indeling van het hoofdmenu is allesbehalve logisch en de applicatie heeft irritant hoge fluitmuziek en hard klinkende geluidseffecten. Eigenschappen die menig Japans spel rijk is.

Avatwee is alleen vandaag gratis te downloaden.

Downloaden: Avatwee (tijdelijk gratis, anders €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2011, 14:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen namco, sociale media, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.