Songify zet gesproken tekst om in een liedje

Songify is een unieke applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je ingesproken tekst automatisch kan omzetten naar muziek. Je hoeft alleen maar de melodie te kiezen waar het op moet passen.

Songify iPhone iPod touchLees deze tekst eens hardop. Gewoon, de zinnen die hier staan. Doe het met je eigen stemgeluid of maak er een journaal-achtige presentatiestem van, zoals ondergetekende leuk vindt om te doen. Je kunt je niet voorstellen dat deze zinnen op een melodie passen, of wel soms? Het nieuw uitgebrachte Songify is het daar roerend mee oneens. Die zet alles wat je in de applicatie inspreekt om in een liedje. En de app voor de iPhone en iPod touch is nog gratis ook. Maar hoe klinkt dat dan?

Songify is een gratis applicatie, maar je kan betalen voor verschillende melodieën en beats waar je de gesproken tekst onder kan laten lopen. Standaard zijn er drie deuntjes voorhanden, maar je kan er meer kopen en downloaden. Er zijn packs met hiphop- en popmelodieën en er zijn losse nummers die je kan kopen. Gelukkig kan je van allemaal een preview horen in de applicatie.

Songify tap to record en stopDe liedjes die je opneemt kunnen worden opgeslagen in de applicatie en kunnen gedeeld worden via Twitter en Facebook. Als je tot die laatste handeling overgaat, wordt je profielfoto in de applicatie geladen en worden je laatste nummers ook in de applicatie weergegeven voor iedereen die de muziek van anderen bekijkt. Het hoofdmenu is kinderlijk eenvoudig. Naast de ‘bekijk muziek van anderen’-knop, is er een mogelijkheid om de melodie in te stellen en je eerdere opgeslagen creaties kun je er ook vinden. Voor de rest draait alles om de grote ronde Record-knop in het midden.

En hoe klinkt het eigenlijk, dit artikelintro ingezongen? Nou, zo. Of zo.

Downloaden: Songify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 13:03
Categorieën Amusement, Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.