Song Pop: verslavende online muziekquiz op de iPad

Song Pop is de nieuwe, aanstormende hit en het type spel van Wordfeud en Draw Something. In het spel raad je om de beurt zo snel en goed mogelijk muziekfragmenten tegen een vriend of speler online van over de hele wereld.

Song Pop iPhone iPod touch iPad Draw Something-hypeTwitter staat vol met berichten van mensen die Song Pop maar niet kunnen wegleggen. Het nieuwe spelletje waarin je je muziekkennis meet tegen vrienden en andere mensen van over de hele wereld, beleefde een grote doorbraak toen Facebook-directeur Mark Zuckerberg uitsprak fan te zijn van het spelletje. In het spel kies je een muziekgenre uit en krijg je vijf fragmenten van liedjes te horen die je zo snel mogelijk goed moet zien te raden. Daarna is je tegenspeler aan de beurt, die na het invullen van de vragen het volgende genre mag kiezen.

Song Pop speloverzichtDat gaat automatisch na elkaar en dat verklaart natuurlijk ook het verslavende karakter van Song Pop. Als je één keer een muziekquiz begint tegen iemand online, mag die ander meteen het volgende genre kiezen en als je daar dan weer op in gaat, bepaal je meteen zelf weer het genre voor de volgende ronde. Er is geen ontsnappen aan. De score wordt ondertussen bijgehouden als een sportstand: aan de tussenstand zie je wie er voor staat, of dat het aantal gewonnen potjes gelijk is. Elke zondag- op maandachtnacht worden de scores weer op nul gezet.

Song Pop is gratis te downloaden en is vrij van reclame, maar daar zit natuurlijk een maar aan. Standaard begint iedereen met dezelfde kleine selectie muziekgenres: moderne rap, jaren ’80, klassieke rock, jaren ’90 alternatief en today’s hits. Als je de fragmenten in een genre snel en goed raadt, krijg je er sterren voor en kan je de volgende quizronde in hetzelfde genre meer nummers verwachten. Toch hoor je elk fragment in een paar quizrondes al snel een paar langskomen en is er maar één manier om dat echt te voorkomen: nieuwe genres kopen.

Song Pop iPad nummer kiezenDat kan je doen met 249 munten per genre, en daarbij moet je even in je achterhoofd houden dat je 3 munten krijgt per gewonnen ronde en 1 per verloren. Daar gaat dus nogal wat tijd in zitten. ‘Gelukkig’ kan je voor 79 cent in de app 400 munten kopen. Voor 19,99 euro krijg je er zelfs 10.000. Je tegenspeler krijgt dan natuurlijk ook die fragmenten voorgeschoteld.

Het beperkte aantal nummers in het begin, zorgt er wel voor dat iedereen Song Pop kan spelen, ook zonder voorkennis van een bepaald genre. Dat komt omdat je de nummers natuurlijk ook léért kennen als je ze vaak hoort. Song Pop speelt dus vlot, prikkelt je meteen om verder te spelen en is geschikt voor iedereen. Het zou na Draw Something wel eens de volgende grote hype kunnen worden.

Downloaden: Song Pop (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 15:20
Categorie Games
Onderwerpen draw something, game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.