GroupShot: groepsfoto’s samenstellen vandaag gratis op de iPad

GroupShot is een bijzondere iPad-app waarmee je de beste groepsfoto uit een reeks foto's kan samenstellen. Je kiest de beste standaardfoto en plakt daar de gezichten van beter gelukte foto's voor specifieke personen op.

GroupShot iPad selecterenSchiet een aantal groepsfoto’s en kies degene uit waar de meeste mensen het leukst op staan. Perfect! Of nee, wacht even, waar staart je broertje nou weer heen? Je pakt de andere foto’s er nog eens bij om te zien waar hij beter op staat. Dan wordt het tijd voor de grote GroupShot-wisseltruc: je selecteert het gedeelte van de foto dat je wil vervangen en GroupShot vervangt de rare staar voor de betere foto. De applicatie is vandaag gratis te downloaden op de iPad.

We gaan hier vooral uit van de belofte die GroupShot doet tegenover haar gebruikers. Nu de applicatie tijdelijk gratis is, staat niets je meer in de weg om het zelf eens te proberen, maar in een testsessie op zustersite iPhoneclub ondervonden we wel enige moeilijkheden met de wisseltruc.

Een gezicht wordt proefondervindelijk prima vervangen door het gezicht dat je wilt hebben, maar dat neemt vaak wel wat ‘rommel’ uit de selectie mee die je terugziet op het resultaat. Zo kan je ineens een dubbele, zwevende schouder naast een gezicht zien bijvoorbeeld: eentje van de originele foto die er hoort, en eentje van de vervangende foto die er niet hoort.

Het hangt af van de kalmte van de achtergrond en je eigen selectie hoe goed de truc gaat. Bovendien vallen niet alle foutjes meteen op. Je kan het resultaat delen op Facebook en Twitter, maar ook opslaan in je eigen fotoalbum. De applicatie weet trouwens wanneer je valsspeelt: het analyseert de kleuren en eigenschappen van een foto en ziet zo of een foto in dezelfde reeks is genomen. Je kan dus niet zomaar een wildvreemd gezicht in je groepsfoto plakken.

Downloaden: GroupShot (vandaag gratis, was €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 15:02
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.