Sociale shoppingsite Wanelo brengt eigen iPhone-app uit

Wanelo is een nieuwe Pinterest-achtige app voor de iPhone en iPod touch waarop je een prikbord met de laatste leuk mode-items ziet. De inhoud van de site wordt door de gebruikers van de app samengesteld.

Wanelo shopping app iPhone iPod touch PinterestDe sociale shoppingsite Wanelo heeft een eigen app voor de iPhone gekregen. Je kunt het zien als een handige, commercieel georiënteerde variant op Pinterest. De met name vrouwelijke gebruikers dragen kleding en accessoires aan die ze op allerlei online winkels tegenkomen, en uploaden het vervolgens naar Wanelo. Zo krijg je een groot prikbord van de leukste mode van internet, met ook een mogelijkheid om personen en winkels op de voet te volgen.

Wanelo item vergrootJe hoeft maar een blik op de Amerikaanse App Store te werpen om te zien dat er best wat gebruikers van Wanelo (een afkorting voor Want, Need, Love) op een app zaten te wachten. De fanatieke uploaders onder hen zullen teleurgesteld zijn dat nog niet mogelijk is om nieuwe items te uploaden via de app. Die functie blijft voorlopig voorbehouden aan de site, waar het verwijzen naar een webadres een stuk makkelijker is om te doen. Dat betekent dat de app alleen een plek is om de laatste leuke nieuwe toevoegingen in de gaten te houden.

De app is net zo strak vormgegeven als Wanelo’s website en bevat in drie tabbladen zonder tekst achtereenvolgens een overzicht van trending producten, meldingen van bijvoorbeeld nieuwe volgers of nieuwe items van personen en winkels die je volgt, en je persoonspagina. Daarop staan eveneens de producten die je – dus via de website – op Wanelo hebt gezet.

Wanelo profielpaginaToch gaat het ontdekken van nieuwe toevoegingen niet zo makkelijk als op de site. Zo kan je wel de laatst toegevoegde trending producten bekijken, maar zijn er geen overzichten te vinden van de meest populaire artikelen en de laatst toegevoegde items. Ook het overzicht van de verschillende winkels die zich hebben aangemeld op Wanelo, is niet terug te vinden in de applicatie. En in tegenstelling tot wat de App Store-omschrijving beweert, vinden wij geen mogelijkheid onze wenslijst ergens te benaderen en in de app een bestelling te plaatsen.

De app is nog verder uitgekleed zelfs. Kan je bij aanmelding op de website aangeven waar je in geïnteresseerd bent (vrouwenmode, herenmode, tech of accessoires), daar kom je in de app automatisch in de dominerende vrouwenafdeling terecht bij het aanmelden. Dat Wanelo fans heeft is goed te begrijpen: het is een variant op Pinterest waarop je items die je leuk vindt, meteen kan kopen. Shoppen op internet kan moeilijk nog verslavender – maar dat geldt op dit moment vooral voor de site, niet voor de app.

Downloaden: Wanelo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2012, 17:57
Categorie Lifestyle
Onderwerpen pinterest, shoppen, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.