Mixel: iPhone-app laat je fotocollages maken met anderen

Mixel for iPhone is een nieuwe app waarin je fotocollages kan maken in een handomdraai. Je resultaat wordt gedeeld op een intern sociaal netwerk waarin iedereen fotoalbums kan maken met de Mixels van anderen.

Mixel iPhone iPod touch collage-appDe collage-app Mixel ging een rare week door. Vorige week vrijdag werd bekend dat Mixels iPad-app van de hand van NYTimes.com design-director Khoi Vinh uit de App Store was gehaald. Vanaf september biedt de app geen ruimte meer aan gebruikers om hun zelfgemaakte collages mee op te slaan. Deze ochtend is echter ter vervanging een totaal nieuwe Mixel-app voor de iPhone uitgebracht. Geen knip- en plak-app voor afbeeldingen en foto’s, maar een applicatie die zelf geautomatiseerd collages en composities van je foto maakt. Die kun je vervolgens delen met anderen.

Mixel fotocollage timelineZie Mixel niet aan voor de volgende app waarmee je simpel een lijstje om je foto’s heen zet, want het is meer dan dat. Je selecteert weliswaar een aantal foto’s om in een groter geheel neer te zetten, maar de app voert dat ver door. Het maakt zelf een willekeurige eerste opstelling van de foto’s. Met de Shuffle-knop centraal onderin kan je de compositie wijzigen, met de Style-knop er links van, kan je een ander thema kiezen. Dat bepaalt de kleuren van de foto’s, maar ook de omlijsting. Er zijn thema’s met strakke witte randen om de afbeeldingen heen, een ander lijkt meer op een tafel waar foto’s op rondslingeren. De composities die je krijgt, verschillen per thema. Maar welke opstelling je ook krijgt: je kan altijd de foto’s erin vergroten, verkleinen en bewegen. Door er een lang ingedrukt te houden, kan je diens plek verwisselen met een ander.

Mixel thema kiezenDe grote verrassing van Mixel is dat de app eveneens een sociaal netwerk is. Collages worden standaard geüpload naar het netwerk en zijn zichtbaar voor vrienden in de app. Zoals gebruikelijk kan er een collage voorzien worden van een like en een reactie en is er een deelmogelijkheid om hem door te zetten naar Twitter, Facebook, e-mail, je fotoalbum, Instagram en alle andere fotografie-apps die overweg kunnen met foto’s van buitenaf.

De interessantste functie is de mogelijkheid om foto’s toe te voegen aan een thread. Zo kan je hele fotoalbums maken met fotocollages over hetzelfde onderwerp, zoals bijvoorbeeld je vakantie. En ook het remix-idee van de originele iPad-app blijft bestaan: je kan ook een thread maken van Mixels van anderen. Als iemand anders je creatie gebruikt, zie je dat in het tabblad Inbox en kun je daar zelf ook weer mee mixen.

Mixel vrienden toevoegen aan collageEr zijn nog wel wat verbeterpunten aan Mixel. Zo loopt de pagina vast als je een foto deelt, totdat je hem herstart. Ook laat de resolutie van de foto’s te wensen over. Het idee van Mixel is origineel en kan maar eens zo bij een groot publiek aanslaan. De app is dankzij de makkelijke shuffle-functie een stuk simpeler in gebruik dan de knutselige iPad-applicatie die ermee ophoudt, maar dankzij de optie om samen iets te maken, leuk genoeg als je op zoek bent naar iets creatiefs.

Downloaden: Mixel for iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2012, 16:23
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotocollage, mixel, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.