FlirtSmart: gratis Nederlandse dating-app op de iPhone

FlirtSmart is een nieuwe Nederlandse dating-app voor de iPhone en iPod touch. De gratis applicatie laat je flirten en chatten met mensen die zich hebben aangemeld en zich in je omgeving bevinden.

FlirtSmart iPhone iPod touch dating appAls je kijkt naar de populariteit van de applicatie Badoo – Ontmoet Nieuwe Mensen, is er behoefte aan een goede dating-app op de iPhone en iPod touch. Maar hetzelfde Badoo kreeg in de reacties op iPhoneclub laatst een oorwassing vanwege ‘geldklopperij’ waar de app op uit is. FlirtSmart is een totaal nieuwe dating-app van Nederlandse bodem. Het vindt nabije personen die matchen met je voorkeuren, maar geeft niet je locatie prijs. Bovendien is de applicatie vooralsnog vrij van in-app aankopen en reclame.

Daarmee lijkt FlirtSmart van meet af aan meteen een goede oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een date, vriendschap of intimiteit. Voordat je jezelf in de wereld van FlirtSmart kan storten, moet je echter wel eerst een account aanmaken en een behoorlijk aantal gegevens en voorkeuren van jezelf doorgeven. Er wordt gevraagd hoe lang de ander moet zijn, in welke leeftijdsgroep die moet vallen, of diegene mag roken en welke kleur ogen de ander moet hebben. Als het je allemaal niet zoveel uitmaakt en gewoon zoveel mogelijk opties wil zien, kan je ook aangeven dat je geen voorkeur op het vlak hebt. Dat kan slechts op één vlak niet: je moet kiezen of je op jongens of meisjes wil zoeken. Na het invullen van de vragen kan je alle antwoorden wijzigen, behalve die van je seksuele voorkeur. Voor een flexibele geaardheid is voorlopig geen ruimte op FlirtSmart.

Wat de app je niet verplicht, is het bijvoegen van een profielfoto. Dat kan je doen onder de instellingen en daar komt meteen het volgende grote vraagteken bovendrijven. Waarom kan je geen foto uit je album selecteren? Nu moet je er ter plekke een foto maken en dat is lastig, omdat niemand ten tijde van het foto nemen kan bepalen hoe je eruit ziet. Je gaat ook niet zo snel een vriend opbiechten dat je gaat daten en dat hij of zij daarom even een leuke foto van je moet nemen. Een rare keuze van ontwikkelaar XS2TheWorld. Op de site van FlirtSmart wordt echter duidelijk dat FlirtSmart zich in betastatus bevindt. Er kan dus nog van alles aan veranderd worden.

Aan de algemene aanpak van de app hoeft niks veranderd meer te worden. Die werkt ontzettend helder. Het bevat een drie tabbladen naast die van de instellingen, die eigenlijk al op volgorde zijn gezet van algemeen naar persoonlijks. Links zie je het tabblad Search, waarop je nabije leden van FlirtSmart op afstand en op match kan sorteren. Personen staan onder elkaar afgebeeld met profielfoto, online status, afstand en percentage overeenkomsten erbij vermeld. Met twee knoppen bovenin kan je de Flirt View en de Radar openen. De Flirt View is een augmented reality-browser waarmee je met de camera van de iPhone kan rondgaan om te zien in welke hoek van het land de personen zich bevinden. De Radar doet hetzelfde, maar dan op een radar dat je op het scherm ziet.

Als je op een profiel drukt, valt allereerst op dat de profielfoto enkel klein in de hoek staat en dat die niet is te vergroten. Daaronder vind je in een balk opnieuw het percentage overeenkomsten, een radar van die persoon en de afstand in beeld. Daaronder prijken drie knoppen: Chat, Flirt en Block. De eerste twee geven meteen de volgende twee tabbladen van de app aan. Naast de Search kom je zo bij de Flirts en de nog persoonlijkere chatberichten. Bij de Flirts zie je niet de flirts die jij verstuurt, maar wel die je ontvangen hebt. De tab Chat laat alle conversaties met verschillende personen zien. Een pictogram van een envelop laat zien of je bericht al gelezen is. Het kost geen enkele moeite een persoon niet meer te spreken (met de Block-functie) of een conversatie te wissen. Zoals gesteld: de algemene aanpak van FlirtSmart is al erg goed. Er moet alleen nog iets aan de profielfoto-optie en de seksuele voorkeur aangepast worden.

Downloaden: FlirtSmart (gratis)

Voor niks gaat de zon op. In de voorwaarden van de app is te lezen dat FlirtSmart je mailadres zal aanwenden voor marketing. Om dezelfde spamklachten als bij Badoo te voorkomen, kun je dus beter een reserve e-mailadres gebruiken..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2011, 21:31
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen afspraken, daten, dating, flirten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.