Snowboard Hero voor iPhone haalt het niet bij echte snowboardgames (review)

Review van Snowboard Hero voor de iPhone. Snowboard Hero is een aardige poging van Fishlabs (makers van Galaxy on Fire) om ook op de iPhone een stabiele snowboardgame neer te zetten.

snowboard-hero1Snowboardgames zijn er in alle soorten en maten te vinden op verschillende spelplatformen. Snowboard Hero is een aardige poging van Fishlabs (makers van Galaxy on Fire) om ook op de iPhone een stabiele snowboardgame neer te zetten. De vraag is natuurlijk of dat gelukt is.

Snowboard Hero is een multidisciplinaire snowboardtitel waarin je met een handjevol karakters de bergen af kunt gaan. Het is mogelijk om te racen, maar ook om verschillende truuks uit te voeren en je tegenstander te verslaan aan de hand van dit puntentotaal. Dit doe je op een aantal tracks waarop je de berg af racet en verschillende obstakels tegen komt. Je kan ervoor kiezen om snel langs deze obstakels heen te boarden of ze juist te gebruiken om trucjes op uit te voeren zodat je punten verdiend.

‘Right 360’

snowboard-hero2Wat Snowboard Hero goed doet is het neerzetten van de sfeer. De banen die beschikbaar zijn ademen een cartoony sfeertje en de bijbehorende karakters en muziek dragen hier aan bij. Tijdens het spel is het mogelijk om voorwerpen en bonussen op te pikken en ook deze zijn doeltreffend uitgewerkt. Toch weten de makers zich toch niet helemaal thuis te voelen op de piste, want bepaalde benamingen voor de trucje die je uitvoert slaan werkelijk waar helemaal nergens op. ‘Right 360’, hoe kom je erop. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de correcte benaming niet uit mijn hoofd weet, maar het moet elke speler die een beetje geïnteresseerd is in de sport opvallen dat dit niet de correcte benamingen zijn.

Statisch

Tot nu toe klinkt het allemaal nog vrij standaard en dat is Snowboard Hero ook. Het spel biedt je een aardige snowboard-ervaring, maar weet je nooit dat gevoel over te brengen dat je echt aan het boarden bent. Concurrenten op andere platformen, zoals SSX, Coolboarders en zelfs Snowboard Kids wisten een ervaring te presenteren die veel meer lijkt op het daadwerkelijk naar beneden boarden. Mijns inziens ligt dit aan de engine. Deze is gewoonweg nog niet gepolijst genoeg, wat resulteert in een statisch snowboardritje naar beneden. Nu is het misschien wel teveel gevraagd om een volledige snowboardervaring van dit spel te verwachten, maar aan de andere kant betaal je toch bijna vier euro en mag er wel iets verwacht worden.

Naast dit punt is ook de besturing te matig uitgewerkt. Nu is dit iets wat we vaak zien bij games op de iPhone, maar tijdens het spelen had ik maar nauwelijks het gevoel dat de game direct reageerde op mijn acties. Nu bestuur je de game met de tiltsensor en virtuele knoppen gecombineerd, maar dat werkt niet geweldig. Het spel lijkt een vertraging (lag) te hebben als het gaat om de tiltsensor en ook de virtuele knoppen reageren niet altijd accuraat. Dit is erg jammer, want daardoor wordt de ervaring nog meer frustrerend en saaier dan hij al was.

Conclusie

snowboard-hero3Al met al is Snowboard Hero een spel dat het gewenste niveau niet haalt. De game biedt niet de ervaring die andere snowboardgames (op andere platformen) wel bieden. Het spel is door de krakkemikkige besturing maar matig te spelen en is daarnaast erg saai door duffe parcours en generieke karakters. Toch zul je voor je snowboardervaring op de iPhone bij deze game terecht komen, want er is weinig beters te krijgen. Deze game is daarom alleen aan te raden voor echte fans van het genre die de eerder genoemde foutjes voor lief nemen.

Info: Snowboard Hero

  • Ontwikkelaar/uitgever: Fishlabs
  • Applicatie: Snowboard Hero
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €3,99
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 96.9MB
  • Cijfer: 6,5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 22:59
Categorie Games
Onderwerp snowboarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.