Game-update: Coin Drop, gratis Brian, MiniRocket en Smoody

Nieuwe en gratis games voor de iPhone en iPod touch in de Game-update op iPhoneclub vandaag. Smoody, Mini Rocket, Brian en Coin Drop zijn van die games die iedereen meteen oppakt en speelt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WO GU voor iPhone en iPad games spellenVan die spellen die iedereen leuk vindt, dáár staat de Game-update op iPhoneclub.nl vandaag mee vol. Er is een eenzame lemming, een raket die niet vooruit te branden is, er zijn gele en groene bobbels die door afgezaagde planken vallen en het regent muntjes. Wie verzint dat soort spellen toch eigenlijk?

Brian

WO GU Brian voor iPhone en iPod touchBrian is al heel lang uit, maar ineens is de game zomaar gratis. Het is een kort, simpel uitziend spelletje met een oranje hoofdpersoon die heel vaak doodgaat. Ongeacht welk gevaar: hij loopt door. Alleen een muur laat hem omkeren. Om te voorkomen dat hij verbrandt in vlammetjes of ter pletter valt in stekels, moet je pijltjes en power-ups op zijn route leggen. Daar heb je natuurlijk maar een beperkt arsenaal van. Eigenlijk is Brian gewoon een eenzame lemming. Het spel voelt met 25 levels en zijn minimalistische pixel-uiterlijk wat karig, maar is grappig om te doen en bovendien is er een level-editor waarmee je eigen velden kan maken.
Downloaden: Brian (gratis)

Mini Rocket

WO GU Mini Rocket voor de iPhone en iPod touchMini-Rocket is zo’n highscore-spelletje als Doodle Jump waarin je zo hoog mogelijk moet komen om een hoge score neer te zetten, maar in dit geval speel je met een cartooneske raket en er komt geen sprong aan te pas. Aan het begin van het spel lanceer je steeds sneller omdat je steeds betere onderdelen verzamelt. Eenmaal in de lucht is het een kwestie van objecten ontwijken en punten pakken. Er zijn een soort boosts in de lucht waardoor je even omhoog spurt, maar kom tegen een vliegtuig en en je bent je vleugels alweer kwijt. Mini Rocket is pas twee weken oud en nu al voor de tweede keer gratis. Dat geeft wel aan hoe moeilijk het is om een hitje te scoren in de App Store, want Mini Rocket is erg aardig uitgevoerd.
Downloaden: Mini Rocket (tijdelijk gratis)

Smoody

WO GU Smoody voor iPhone en iPod touchAls je naar het succes van Cut the Rope en Fruit Ninja kijkt, houden we van snijden. In Smoody snijd je de planken door waar de hoofdpersonages op staan. Onderin het level schuilt een zwart gat en dat is het einddoel waar de gele en groene bubbels in terecht moeten komen. In de maar liefst tachtig levels krijg je echter slechts een vastgesteld aantal ‘cuts’ en in dat aantal snijbewegingen moet de klus geklaard zijn. Smoody zelf duikelt alsof het een lieve lust is en daardoor is het spel soms moeilijk te voorspellen. Een level halen is vaak een kwestie van kijken hoe Smoody op kapotte planken reageert en het opnieuw en opnieuw proberen. Klinkt irritant? Probeer maar.
Downloaden: Smoody (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Coin Drop

We blijven vandaag hangen in spelletjes die echt door iedereen gespeeld kunnen worden en daarom is Coin Drop de Trailer van de Dag. Het is simpel: onderaan liggen putten. Jij bent een geel muntje en raakt bij een aanraking op het scherm in een vrije val. Onderweg zijn er tientallen doelwitten, andere muntjes met gezichtjes die je kan bevrijden, lasers, magneten, warpholes en ga zo maar door. Je kan Coin Drop zien als Peggle met een flinke stoot cafeïne achter de kiezen. Coin Drop telt vijf werelden en een zesde laat vermoedelijk niet al te lang op zich wachten.
Downloaden: Coin Drop (€0,79)

Hier moet je zijn voor oudere Game-updates!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 15:16
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.