Snel overzicht Installer-applicaties met Pocket Gopher

Pocket Gopher is een applicatie waarmee je de inhoud van de verschillende Installer-sources comfortabel op je desktop kunt bekijken. Dat scheelt een hoop werk met het intikken van repo-adressen en je krijgt een beter overzicht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iGopher, Pocket GopherIn Installer.app zijn tegenwoordig zoveel applicaties te vinden, dat het overzicht al snel zoekraakt. Voor Windows-gebruikers is er nu het iGopher-project, te vinden via Google Code. Installeer je de software Pocket Gopher op je pc, dan krijg je daarmee een mooi overzicht van alle applicaties die je via Installer.app kunt installeren. Je kunt zien welke iPhone-apps de verschillende sources bevatten, zonder dat je ze eerst handmatig hoef toe te voegen op je iPhone. Dat bespaart je weer een paar teleurstellingen.


Om te kunnen installeren heb je wel het .NET 2.0 Framework nodig (dus alleen Windows). Je kunt de sources met de muis doorzoeken en de gewenste applicaties meteen vanuit het programma op je (aangesloten) iPhone installeren. Het tool bevindt zich nog in een vroege alfa-fase, dus niet voor beginners geschikt. Je hebt er een iPhone met firmware 1.1.2 of 1.1.3 voor nodig. Gebruikers van een 1.1.4 iPhone kunnen beter eerst de ZiPhone iBrickr Fix installeren.

Verwar Pocket Gopher niet met die andere pocket gopher, want dat is een knaagdiertje.

Meer info: http://code.google.com/p/igopher/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.