SMS-Parkeren: Belgische iPhone-app helpt bij parkeren via SMS

SMS-Parkeren is een iPhone-app die helpt bij het parkeren in garages en op plekken met SMS-berichten. De applicatie biedt sjablonen voor verschillende Belgische en Nederlandse parkeerbeheerders.

SMS-Parkeren iPhone iPod touchDe Belgische applicatie SMS-Parkeren is een hulpje voor wie wel eens parkeert in een garage of op een plek waar je met SMS-berichten kan betalen. De app ontneemt je de moeite om zelf sms’jes samen te stellen en presenteert standaard sms-sjablonen voor de Belgische diensten P-Mobile en 4111. In Nederland wordt de beheerder SMS Parking ondersteund. Wie gebruik maakt van andere SMS-diensten, kan handmatig een sjabloon toevoegen.

Parkeren met SMS is iets dat per systeem net iets kan verschillen, maar in grote lijnen komt het hierop neer: je meldt je aan bij een parkeerplek door een sms-bericht te versturen naar de parkeerplekbeheerder met daarin je nummerbord en de parkeerzone. Als je uitrijdt, sms je dezelfde gegevens nog eens, maar dan voorzien van het woordje ‘stop’ of de q van Quit. Achteraf ontvang je de rekening.

SMS-Parkeren zorgt ervoor dat je niet meer zelf hoeft uit te puzzelen hoe die sms’jes moeten worden opgezet. Het bevat sjabloons voor de bovengenoemde Belgische en Nederlandse diensten en geeft je bovendien de mogelijkheid een sjabloon aan te maken voor een andere beheerder, zodat je die de volgende keer ook weer op kan roepen. Na het aanmelden voor een parkeerplaats, houdt SMS-Parkeren je laatst gebruikte sjabloon even vast zodat je aan het einde van het parkeren eenvoudig het stop-bericht kan versturen.

Andere geautomatiseerde hulp die SMS-Parkeren biedt, is het invoeren van je kenteken dat zo automatisch in elk sjabloon wordt gezet. Ook wordt je locatie vanzelf opgeslagen als je een parkeerplek als favoriet markeert. De volgende keer dat je dan in de buurt komt, zie je de dichtstbijzijnde optie bovenaan in de lijst. Alleen bij het betalen van de parkeerkosten helpt de applicatie je niet.

Downloaden: SMS-Parkeren (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 17:45
Categorieën Belgische apps, Productiviteit
Onderwerpen betalen, parkeren, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.