Shownieuws op de iPad: nieuws over de sterren

Shownieuws is een nieuwe iPad-app met nieuws over de sterren, glamour en gossip. De app is gemaakt door TVGids.nl

shownieuwsIn de App Store is een nieuwe app verschenen voor liefhebbers van glamour en gossip. Shownieuws toont het laatste nieuws over de sterren, in een app die volledig is gebaseerd met HTML5, CSS3 en JavaScript. Dit zorgt voor vloeiende animaties en 3D-transformaties, maar het zal de lezers vooral om iets anders gaan: de spannende nieuwtjes over de sterren. Je bladert door een soort coverflow-achtige interface, waarin nieuwtjes worden afgewisseld met advertenties van bedrijven als Wehkamp en Yves Rocher.

Om een indruk te krijgen van het type nieuwtjes dat Shownieuws te bieden heeft, kun je een bezoek brengen aan shownieuws.nl. Het bijna gelijknamige SBS Shownieuws (shownieuws.tv) heeft er overigens niets mee te maken. Deze app is gemaakt door Bind Inc, een organisatie die zich voorheen Programmabladen AKN noemde en verantwoordelijk is voor enkele iOS-televisisgidsen van de publieke omroepen zoals Mikro Gids en TVGids.nl.

Bij de app is geprobeerd om meer te bieden dan een lijstje nieuwtjes: er is ook gezorgd voor het leggen van relaties tussen favoriete celebs. Lees je een nieuwtje over Yolanthe, dan zijn voetbalvrouwen Sylvie van der Vaart en Rossana Kluivert niet ver te zoeken. Bij een nieuwtje over Kim Kardashian krijg je de hele Kardashian-clan er meteen bij. De Shownieuws-app laat dus meteen de relaties tussen de sterren zien. Hieronder is te zien hoe dat werkt: kies je een nieuwtje over Jan Smit, dan verschijnen er in de sterrenhemel rondom het nieuwtje de namen van Marco Borsato, Johnny de Mol, Liza Smit en Nick & Simon.

De app lijkt vooral gericht op mensen die van een vette roddel houden, maar toch is er een goed excuus om de app te installeren als je gewoon technisch geïnteresseerd bent. De HTML-technieken die zijn gebruikt in de 3D-rolodex die ook nog interactief is, zijn nog niet vaak vertoond op websites en in apps.

Downloaden:Shownieuws (gratis)

shownieuws-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 18:37
Categorie Lifestyle
Onderwerpen nieuws, roddels, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.