Slow Feeds 2.0 geoptimaliseerd voor iPad

Slow Feeds is een app voor mensen die graag ‘trage’ weblogs en websites volgen. Denk daarbij aan (hobby)blogs van mensen die geen tijd hebben om elke dag te schrijven, maar wel regelmatig iets nieuws te melden hebben. Voor mij is dat bijvoorbeeld zenhabits.net: je mist niets als je het een keer overslaat maar er staan […]

slow-feeds-fotosSlow Feeds is een app voor mensen die graag ‘trage’ weblogs en websites volgen. Denk daarbij aan (hobby)blogs van mensen die geen tijd hebben om elke dag te schrijven, maar wel regelmatig iets nieuws te melden hebben. Voor mij is dat bijvoorbeeld zenhabits.net: je mist niets als je het een keer overslaat maar er staan wel regelmatig artikelen op die je toch even wilt lezen. Voor dergelijke websites is de app Slow Feeds bedacht. Het gaat er bij deze app niet om dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, maar dat je nieuwe dingen ontdekt op sites waar je normaal gesproken zelden komt. Op iPhoneclub schreven we al een keer over deze ‘trage nieuwsapp’. Nu is er een versie 2.0 waardoor Slow Feeds universeel is geworden, met een geoptimaliseerde iPad-opmaak.

Er zitten bovendien meer mogelijkheden in om nieuwe artikelen te ontdekken. Slow Feeds analyseert je Google Reader-account en kijkt welke sites niet vaak een update krijgen. Die worden in een aparte sectie in de app gezet: Slow Feeds. Daarnaast is er een sectie High Volume voor websites die meer dan 20 nieuwsberichten per dag produceren. Het is geen vervanger voor je normale RSS-app maar vult het aan. Ideaal dus om op een zaterdagmiddag met je iPad eens doorheen te bladeren, op zoek naar interessante artikelen waar je doordeweeks toch geen tijd voor hebt.

Nieuw in versie 2.0 van Slow Feeds is het onderdeel Hot Links. Die kijkt niet zozeer naar lage frequentie van blogpostings, maar naar berichten waar veel over wordt gesproken of waar vaak naar wordt gelinkt. Ook nieuw is het onderdeel Images, waarbij je afbeeldingen te zien krijgt uit de artikelen. Dit werkt alleen onder iOS 6. Voor mensen die visueel zijn ingesteld kan het handig zijn om op deze manier te bladeren door het aanbod en te kijken wat je aanspreekt. Het zou bijvoorbeeld van pas kunnen komen bij mensen die veel kleine en onbekende receptenblogs volgen.

De app synchroniseert sneller, voert zijn analyse sneller uit en heeft nu een ingebouwde browser om de artikelen meteen in origineel formaat te lezen. Voor een soortgelijke

Downloaden: Slow Feeds (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

slow feeds ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2012, 12:31
Categorie Nieuws
Onderwerpen feeds, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.