App Gemist: Audiobus, Foldify, MindMapp en meer

Audiobus is een vernuftige iPad-app waarmee je de audio en muziek van verschillende apps kan combineren, en er zijn meer leuke nieuwe applicaties.

audiobusElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week de ontzettend leuke knutsel-app Foldify, een Nederlandse mindmapping-tool, een leerzame kinder-app met spelletjes en het vernuftige Audiobus dat audiokanalen kan verbinden op de iPad.

AG Kenny HD iPadKenny HD – Kenny HD is een iPad-spellenverzameling gemaakt voor kinderen die in groep 1, groep 2 of groep 3 zitten. In de app volg je de avonturen van Kenny, een vogel die net uit zijn ei is gekomen en nog niet kan vliegen. Met hem spelen kinderen een viertal spelletjes, die stiekem ook oefeningen bevatten om bijvoorbeeld de schrijfbewegingen van kinderen te verbeteren. Kenny HD is ontwikkeld door Kennisnet.
Downloaden: Kenny HD (gratis, iOS 6.0+)

AG Audiobus iPadAudiobus – Audiobus is een universele app die meerdere muziekapps met elkaar kan koppelen. Het is momenteel geschikt voor 12 muziekapps zoals Rebirth, Loopy en SoundPrism Pro maar er zullen de komende maanden nog veel meer volgen. Honderden ontwikkelaars hebben zich al aangemeld om hun iOS-apps geschikt te maken voor Audiobus. Audiobus werkt als een virtuele verbindingskabel.
Downloaden: Audiobus (€8,99, universeel, iOS 5.0+)

AG Autodesk FormitAutodesk Formit – Autodesk is een bekende naam als het om 2D- en 3D-modelleren gaat. Op de iPad hadden ze al een aantal apps uitgebracht, maar met de komst van Autodesk FormIt wordt het pas echt mogelijk om objecten in een 3D-wereld te modelleren, zonder muis en sneltoetsen. Autodesk FormIt is een designtool waarmee je via het touchscreen de vormen maakt.
Downloaden: Autodesk FormIt (gratis, iPad, iOS 5.0+)

AG Foldify iPadFoldify – Het is een van de meest originele iPad-apps van het afgelopen jaar: Foldify. Met deze app maak je een soort bouwplaat, die je zelf kunt inkleuren en uitknippen. Vervolgens vouw je er een 3D-figuur van. De app werd een paar dagen geleden al aangekondigd en is nu in de App Store te vinden. Ter introductie geldt een prijs van €1,79. Je hoeft niet te kunnen tekenen of ruimtelijk inzicht te hebben om de 3D-figuren te kunnen maken.
Downloaden: Foldify (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

AG MindMapp iPadMindMapp – De Nederlandse uitgeverij Eburon heeft een Mindmapp-applicatie uitgebracht met de toepasselijke naam mindMapp. Met de app leer je mindmaps maken aan de hand van voorbeelden. Daarna ga je zelf aan de slag met een eigen mindmap. De app heeft een duidelijk educatief doel: je bladert eerst een soort digitaal boek door, waarin de principes van het mindmappen worden uitgelegd. Daarna kun je de oefeningen maken en op eigen houtje verder gaan. Je leert hoe je het beste de takken kunt tekenen (“geen rechte lijnen maar organische vormen!”).
Downloaden: MindMapp (€5,49, iPad, iOS 5.0+)

AG Fingle Free iPadFingle Free – Het Nederlandse iPad-spelletje Fingle heeft voortaan een probeerversie, zodat je gratis een paar levels kunt spelen. Bevalt het spel je, dan kun je de betaalde versie halen of alle functies via een in-app aankoop ontsleutelen. In Fingle spelen jij en een tegenspeler een variant op Twister op de iPad. Jullie moeten allebei vingers op bepaalde vlakken op de iPad plaatsen, waardoor je uiteindelijk elkaars handen in de weg gaat zitten.
Downloaden: Fingle Free (gratis probeerversie, iOS 4.3+)

AG Slow Feeds iPadSlow Feeds – Slow Feeds is een app voor mensen die graag ‘trage’ weblogs en websites volgen. Denk daarbij aan (hobby)blogs van mensen die geen tijd hebben om elke dag te schrijven, maar wel regelmatig iets nieuws te melden hebben. Voor mij is dat bijvoorbeeld zenhabits.net: je mist niets als je het een keer overslaat maar er staan wel regelmatig artikelen op die je toch even wilt lezen. Voor dergelijke websites is de app Slow Feeds bedacht. Het gaat er bij deze app niet om dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, maar dat je nieuwe dingen ontdekt op sites waar je normaal gesproken zelden komt.
Downloaden: Slow Feeds (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2012, 12:47
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.