Dropbox 2.0: totaal vernieuwde app voor iPhone en iPad

Dropbox is onder handen genomen voor de iPhone en iPad en ziet er strakker uit in versie 2.0. Bovendien zijn er meer foto- en uploadmogelijkheden.

Dropbox 2.0 iPhone iPadDe iOS-app van Dropbox heeft een complete metamorfose gekregen met de nieuwste update die zonet is uitgebracht. De bekende online opslagdienst heeft een visuele sprong voorwaarts gemaakt en ziet er nu een stuk strakker uit dan het wat tijdloze ontwerp wat de applicatie eerder voerde. Dat is niet de enige verandering. Dropbox heeft ook de uploadmogelijkheden onder handen genomen. Je kan bestanden nu meteen in een map uploaden en vanuit elke plek een nieuwe submap maken. Thumbnails van de foto’s worden bovendien veel sneller geladen.

En daarmee is een groot pijnpunt van Dropbox op de iPhone en iPad onder handen genomen: de soms tergende traagheid waarmee de inhoud van een grote map geladen werd. Maar behalve het ouderwetse bladeren door de mappen, kan je nu ook terecht in het tweede – overigens beschrijvingsloze – tabblad. Waar je voorheen alleen de foto’s uploadde in de app, zie je de foto’s nu verschijnen in een automatisch aangemaakt overzicht waarin je in thumbnails te zien krijgt van wanneer foto’s dateren. Zo zie je foto’s van vandaag, afgelopen week, vorige week en de huidige maand bijvoorbeeld gegroepeerd. Tik een foto aan en hij wordt in volledig scherm geladen. Met een vink rechtsboven kan je foto’s snel selecteren verwijderen. Zo simpel ging het nog niet in de mobiele versie van Dropbox. Een hele welkome verbetering.

Dropbox mappenindeling Dropbox foto's uploaden en bekijken

Dropbox is vooral trots op het nieuwe ontwerp van de applicatie, valt te lezen in de misschien wel wat hoogdravende blogpost van de dienst.

We hebben een gigantische hoeveelheid liefde en kleine details in ons iOS-ontwerp gestoken, en we denken dat je de simpliciteit geweldig vindt. Zo hebben we bijvoorbeeld afscheid genomen van de tekstlabels op de tabbladen en hebben we gekozen voor heldere en gestroomlijnde pictogrammen. We hebben de complexiteit verwijderd om alles zo fresh and so clean te maken, so fresh and so clean.

Downloaden: Dropbox (gratis, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 22:12
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.