Slimme babysokken sturen hartslag door naar iPhone

De Owlet Baby Monitor stuurt hartslag, ademhaling en zuurstofgehalve van het bloed realtime naar een iPhone. Het is een aanvulling op de babyfoon.

baby monitor owletStudenten van Brigham Young University hebben een aanvulling op de babyfoon bedacht. In plaats van meeluisteren of baby nog wel rustig ademt kun je met de nieuwe vinding realtime de hartslag, ademhalingsfrequentie en zuurstofniveau van het bloed aflezen op een smartphone. Er zit een serieuze ondertoon aan de uitvinding, want de elektrische babysokken zijn bedoeld om wiegendood te voorkomen. De studenten hebben de babysok de Owlet Baby Monitor genoemd.

In een filmpje laten ze zien hoe het werkt en laten ze een moeder aan het woord, die het heeft gebruikt. De draadloze sok kan de hartslag en ademhalingsfrequentie van een baby meten en doorsturen naar de smartphone van de ouders.

De baby zelf kan ondanks de sok gewoon slapen. Ouders krijgen meteen een notificaties als de hartslag van de baby daalt of wanneer het zuurstofgehalte in het bloed opeens verandert. De volgende stap is het maken van een commercieel product. Eerst zullen de nodige patenten worden aangevraagd en moet het prototype verder worden uitgewerkt. Helemaal uitbannen van wiegendood is waarschijnlijk niet mogelijk, maar de studenten van Brigham Young University hopen wel dat ze het aantal sterfgevallen onder baby’s kunnen verminderen.

https://www.youtube.com/watch?v=L7vsOo9Erpw&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 10:03
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen baby, babyfoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.