Regenmelding kijkt verder vooruit en is aangepast voor iPhone 5

De handige iPhone en iPad-app Regenmelding is vernieuwd met een scherpere neerslaganimatie, langer vooruit kijken en iPhone 5-support.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Regenmelding update headerDe buienradar-app Regenmelding is bijgewerkt naar versie 2.1 voor de iPhone. Die geeft de handige applicatie de langverwachte optimalisatie voor het beeldscherm van de iPhone 5, waarop je nu weer de regenanimatie in volledig scherm kan bekijken. Daarnaast kan je de neerslaggrafiek die je onderin beeld kan uittrekken, nu vastpinnen op een plaats. Zo kan je overzichtelijk zien hoeveel neerslag er binnen nu en een uur valt. Aansluitend kan je nu de neerslag op de kaart geanimeerd zien tot drie uur na het huidige moment.

Regenmelding met scrub-optieScherper en gedetailleerder, dat zijn de wolken die over het land trekken in Regenmelding 2.1. Als je inzoomt op de kaart, zie je niet langer een pixelbrei, maar nette afgeronde hoeken van het neerslaggebied. Zo is de app ook ingezoomd high-res.

De neerslaggrafiek is niet alleen toegespitst op een instelbare plaats, maar heeft er nog een handigheid bij gekregen. Zo dient het nu als ‘scrubpaneel’ voor de animatie op de kaart. Ofwel: afhankelijk van de plek van je vinger, zie je de animatie van de regen in de afgelopen of komende uren. Zo kan je makkelijk vaststellen of het regent op dat precieze tijdstip.

De applicatie is groot geworden met de pushmeldingen die het geeft bij neerslag en daarvoor kan je nu nauwkeuriger instellen welke tijd een melding actief is. Behalve in Nederland werkt de app nu ook op de Britse Eilanden en daartoe is meteen de Engelse taal toegevoegd. Als laatste is er ook een belangrijke bugfix uitgevoerd: meldingen van plaatsen die je hebt verwijderd, komen niet langer vanzelf terug.

Downloaden: Regenmelding (€1,79, universele app, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2012, 23:11
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, pushberichten, regenmelding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.