Skype voor iPhone met videobellen nu in de App Store

Skype voor iPhone heeft een update gekregen, met de langverwachte functie videobellen/videochat. Het is geschikt voor iPhone 3GS, 4 en iPod touch 4G.

skype iphoneSkype’s officiële iPhone-applicatie heeft zojuist een update gekregen, met voor het eerst de mogelijkheid om te videobellen. De functie is geschikt voor iPhone 3GS, iPhone 4 en vierde generatie iPod touch. Gebruikers kunnen realtime videogesprekken met elkaar uitwisselen, ook als de andere partij Skype voor Windows, Mac of Linux heeft. Het werkt via Wi-Fi en 3G en vereist iOS 4 en hoger.

Om te kunnen gebruiken moet je Skype 3.0 voor iPhone installeren. Bij de iPhone 4 en vierde generatie iPod touch kun je in twee richtingen videobellen. Bij oudere iOS-apparaten die geen camera aan de voorzijde hebben, kun je alleen videobeelden ontvangen in één richting of zit je vast aan de videocam aan de achterzijde. Ook bij de iPad en de derde generatie iPod touch kun je alleen videobeelden ontvangen, maar niet verzenden. Engadget probeerde alvast wat gesprekken uit, maar meldt dat het bellen van 3G naar 3G niet aan te raden is vanwege de slechte kwaliteit van de videobeelden. We probeerden het ook zelf uit en ontdekten dat bellen via Wi-Fi minder goede beelden oplevert dan met Apples Facetime, maar dat het goed bruikbaar is. Een punt waarop Facetime tekortschiet, is dat je niet standaard via 3G kunt bellen.

skype iphone contactOf Skype ook soortgelijke apps voor Android en andere mobiele platformen gaat uitbrengen is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk volgen er komende week meer aankondigingen op de CES in Las Vegas. Een paar dagen geleden lekte al uit dat Skype videobellen aan de iPhone-applicatie zou toevoegen. Het bleek uit een online supportdocument van Skype zelf. Gisteren bracht Skype bovendien een teaser uit voor de nieuwe dienst.

In de App Store zijn al meerdere apps waarmee videobellen mogelijk is, zoals Camfrog en Fring. Toch zal de komst van Skype weer als een aanval op Apple’s eigen videobeldienst Facetime worden gezien. De belangrijkste beperking van Facetime is dat er alleen tussen iOS- en Mac-apparaten gebeld kan worden. Apple gaf bij de lancering aan dat Facetime een open standaard is en hield de mogelijkheid open dat externe ontwikkelaars Facetime-functies in software kunnen inbouwen. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Fring en Skype zijn nu de twee belangrijkste iOS-applicatie waarmee je kunt videobellen. Beide bedrijven zijn verwikkeld in een conflict over videobellen, waardoor de ondersteuning voor Skype onlangs uit de Fring-applicatie werd gehaald. Fring heeft bij de eigen videochatfunctie als pluspunt dat de beeldkwaliteit zich automatisch aan de beschikbare bandbreedte aanpast.

Downloaden: Skype (gratis)
Dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2010, 9:07
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen skype, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.