Umano: voorlezer van artikelen krijgt reacties en notificaties

Umano voor iPhone is een app die nieuwsberichten voorleest. De app heeft een update gehad met reactiefunctie, populair nieuws en meer.

Umano luisteren naar artikelen iPhoneDe iPhone-app Umano die interessante artikelen van het internet voorleest, geniet al een tijdje hoge waarderingen. In de Amerikaanse App Store heeft de applicatie een gemiddelde waardering van de volle vijf sterren en dat krijg je als toepassing niet zomaar voor elkaar. Het heeft ontwikkelaar SoThree gelukkig niet lui gemaakt. Umano heeft een grote update gekregen. Er is een nieuwe sectie met populaire voorgelezen artikelen, je kan reageren op artikelen en aansluitend zijn er notificaties bij gekomen. Daarnaast moet Umano veel beter te bedienen zijn met VoiceOver, de iOS-stand voor blinden en slechtzienden.

De sectie met populaire artikelen verschilt danig van de Home-pagina die er al was. Die richt zich op de laatst toegevoegde artikelen. Popular gaat af op de meeste likes en luisteraars voor berichten. Bij de bovenste op de nieuwe pagina zie je het aantal likes, luistersessies en reacties, bij alle andere alleen het aantal luistersessies. De reactiemogelijkheid is helemaal nieuw in deze versie van Umano. Op de pagina van een artikel, vind je de reacties onder de grote trits aan deelknoppen en de ‘social activity’ die de luisterstatistieken nog even opwerpt. Je ziet in een oogopslag hoeveel reacties er zijn, kan ze allemaal in een venster oproepen en kan natuurlijk ook zelf reageren. In de app krijg je via notificaties als iemand erop heeft gereageerd. Helaas zijn de reacties niet handsfree in voeren.

Umano populair nieuws Umano reacties bij artikel

Verder zijn er wat kleinere verbeteringen aan Umano. Je kan artikelen nu delen via sms, artikelen openen in Safari en je naam en profielfoto aanpassen als je bent ingelogd. Als je ervoor kiest in te loggen in Umano, kan je ook afspeellijsten maken met artikelen die je bijvoorbeeld in de eerstvolgende autorit wilt horen. Na de update krijg je een bevestigingsvraag of je zeker weet dat je die playlists wil verwijderen.

Dat Umano zo hooggewaardeerd is, is niet zo verwonderlijk. De applicatie laat haar artikelen voorlezen door verschillende, prettig klinkende personen die zich ervoor hebben aangemeld. En dat maakt nogal een verschil met computerstemmen die weinig rekening houden met het verloop van een zin. Bij Umano zie je bij elk artikel wie het heeft ingesproken en kan je meer informatie over die persoon opzoeken. Daarnaast is er een Car Mode, een weergave met grote knoppen waarmee je kan vegen door het aanbod van artikelen.

Lees ook onze uitgebreide impressie over Umano.

Downloaden: Umano (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 21:50
Categorie Nieuws
Onderwerpen umano, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.