Size Trader: altijd inzicht in verlanglijst en kledingmaten van vrienden

De iPhone-app Size Trader helpt bij het zoeken van een cadeau voor vrienden. De applicatie en de bijbehorende website laten gebruikers hun verlanglijst invullen en hun kledingmaten, zodat je die altijd bij de hand hebt.

Size Trader iPhone iPod touchPerfect lijkt ie. De kleur en het patroon. Je wéét dat het kledingstuk voor je neus een ideaal cadeau is, maar als je degene sms’t of belt, is de verrassing eraf en verliest het cadeau zijn waarde. Als je bekend bent het dit kleine dilemma, is Size Trader een app die je rustig kan downloaden. De applicatie zorgt dat je twee handige weetjes van vrienden altijd bij de hand hebt: hun kledingmaat en hun wenslijst voor verjaardagen en feestdagen. Cadeautips dus.

Iedereen kan een account aanmaken op Size Trader, daar heb je geen iPhone-applicatie voor nodig. De bijbehorende website biedt namelijk toegang tot dezelfde informatie. In de app staan de vier onderdelen van de dienst overzichtelijk onder elkaar. Met Profiles zie je de profielen van toegevoegde vrienden, hun wenslijst en hun kledingmaten. My Sizes is het portaal om je kledingmaten in te voeren. Bij My Wishlist stel je een eigen verlanglijst samen aan de hand van producten en waar mogelijk, een foto die erbij hoort. My Shopping List is de enige lijst waar je vrienden in de applicatie geen toegang tot hebben. Daarin verzamelen de cadeaus van vrienden zich die je hebt gefavoriet.

Je verlanglijst kan je samenstellen aan de hand van eigen producten, maar ook via het scannen van een streepjescode. Size Trader graaft daarvoor in verschillende websites, zoals de grote webwinkel Amazon, om er gegevens over naar boven te halen zoals een foto en beschrijving. Het is echter niet zo dat Size Trader daarmee automatisch een webwinkel is. Sterker nog: de prijsindicatie van het object wordt zelfs een beetje weggemoffeld, zodat je zelf rond kan kijken naar een product zonder het meteen op internet te kopen. Als je een cadeau selecteert dat gebruik maakt van kledingmaten, wordt het automatisch gelinkt naar de maten van de geïnteresseerde.

Als app is Size Trader matig geslaagd. Al bij het registreren wordt duidelijk dat de applicatie delen van de website gebruikt om onderdelen weer te geven. Ze zijn dus bepaald niet op maat gemaakt voor het scherm van de iPhone. De zoekfunctie is dat gelukkig wel. Daar komen de namen van gebruikers overzichtelijk onder elkaar te staan, inclusief verjaardag. Met de Add-knop kan je ze toevoegen. Zo kun je, als je wilt, zelfs onbekenden cadeau;s schenken.

Downloaden: Size Trader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2012, 11:33
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen cadeau, kleding, verjaardag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.