Socialspring: eigen iPhone-app voor zakelijke Twitter-variant

Socialspring is een variant op Twitter voor intern zakelijk gebruik. Het sociale netwerk voor bedrijven heeft nu een iPhone-app waarin je met Socialspring Streams de laatste berichten van alle collega's die je volgt, kan lezen.

Socialspring Twitter voor zakelijk gebruik iPhone iPod touchSocialspring, een variant op Twitter voor intern zakelijk gebruik, is voorzien van een eigen iPhone-applicatie. De gratis te downloaden app geeft werkgevers en -nemers toegang tot het voornaamste onderdeel van Socialspring. De hoofdmoot van het sociale netwerk vormt namelijk het plaatsen van korte berichten in een gezamenlijke timeline, net als in Twitter. In de desktoptoepassing kun je daarnaast links delen en analyseren en kan je vragen stellen aan en beantwoorden van collega’s. Die mogelijkheden ontbreken in de app.

Socialspring Streams heet de functie van de toepassing die je terugvindt in de iPhone. Het hoofdtabblad van de app is My Feed waarin de laatste berichten van collega’s op volgorde van actualiteit worden weergegeven. Elk bericht kan beantwoord woorden en je kan het voorzien van een like. Daarnaast kan je de afzender een privébericht sturen. Het tabblad Groups laat de verschillende afdelingen collega’s zien die zijn aangemaakt.

In Socialspring Streams zijn alle functies vergelijkbaar met Twitter. Je kan een foto als bijlage sturen bij een bericht. Op een profielpagina zie je hoeveel volgers iemand heeft, hoeveel diegene wordt gevolgd, hoeveel updates degene heeft geschreven en in hoeveel groepen hij of zij zit.

Als Socialspring leuk klinkt voor jou en je vrienden of team, dien je te bedenken dat je een bedrijfsmailadres voor alle betrokkenen nodig hebt om het te kunnen laten werken. Socialspring wordt ingericht vanuit de desktop-versie. De iPhone-app geeft louter de laatste berichten weer, maar geeft je geen toegang tot instellingen. Wel kan je zelf groepen of afdelingen in springen of ze verlaten.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een Twitter voor intern gebruik, is het ook aan te bevelen om een kijkje bij Yammer.

Downloaden: Socialspring (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2012, 14:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen yammer, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.