App Gemist: iTunes U, RTLNieuws 365, Groen Doen en meer

Elke week kijkt iPadclub terug op de leukste apps die de afgelopen week zijn uitgebracht voor de iPad. Nu onder andere de nieuwsapplicatie RTL Nieuws 365, het bordspel Caylus en de beat 'em up SoulCalibur.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW iPad header iTunes UElke zaterdag blikt iPadclub terug op de afgelopen week in de App Store. Daar worden week na week, dag na dag, honderden nieuwe apps geïntroduceerd en ter download gesteld. We kiezen er elke week de beste en leukste nieuwkomers tussenuit, of het nou apps of games zijn. Deze week in de App Weekly onder andere een catalogus van iTunes voor het onderwijs, een nieuwe nieuwsapp van RTL en het vechtspel SoulCalibur.

AW Glashart Media iPadGlashart Media – De glasvezelprovider Glashart heeft een eigen iPad-app uitgebracht. Hiermee kunnen klanten hun settopbox bedienen. Heb je een PVR van Glashart, dan kan de app gebruikt worden om live televisie te pauzeren en om van een afstand opnames te plannen. De app bevat ook een televisiegids, waardoor je geen aparte app nodig hebt om te zien tussen welke programma’s je zapt. De app is gratis te downloaden voor abonnees van Glashart of één van de hieronder vallende lokale televisieproviders.
Downloaden: Glashart Media (gratis)

AW AntiCrop iPhone iPod touch iPadAntiCrop – AntiCrop is een nieuwe applicatie voor de iPad, iPhone en iPod touch met een bijzondere truc aan boord. Het kan foto’s vermaken tot elk formaat dat je wilt. Je pakt de randen van een foto beet, trekt die naar een zijkant en de applicatie berekent wat er in de nieuwe ruimte hoort te staan en laat dat meteen zien. AntiCrop laat je ook uit standaardformaten kiezen en vult de foto in als je hem hebt geroteerd.
Downloaden: AntiCrop (€0,79)

AW Reverie Remote iPhone iPad iPod touchReverie Remote – We zijn al gewend om Apple TV’s en Sonos-spelers vanuit bed te bedienen vanaf een iOS-apparaat. Maar beddenfabrikant Reverie gaat nog een stap verder: ze hebben een app uitgebracht, waarmee je je bed op afstand kunt bedienen. De Reverie-app werkt alleen met de eigen bedden van de fabrikant. Via je iPhone of iPad kun je het bed in de gewenste houding instellen. Dit werkt via Bluetooth of Wi-Fi.
Downloaden: Reverie Remote (gratis)

AW Groen Doen iPadGroen Doen – Het iPad-boek Groen Doen buigt zich over de vraag hoe je het beste kan leven met respect voor het milieu. Auteur Marie-Claire van den Berg schreef veertien verschillende hoofdstukken over allerlei aspecten van milieubewuster leven die zowel in een papieren uitgave als in de app leesbaar zijn. Ze stelt daarbij vragen als: ‘moet je voor groene stroom kiezen?’ en ‘kun je boodschappen biologisch doen en toch niet duurder uit zijn?’. Tegenover het boek is de app aangevuld met multimedia. Zo is er een filmpje over de totstandkoming van de app.
Downloaden: Groen Doen (€9,99)

AW RTLNieuws 365 iPadRTLNieuws 365 – RTL Nieuws wil je met deze nieuwsapp op de hoogte houden van het laatste nieuws, de achtergronden en het entertainment-nieuws van RTL Boulevard. De app wordt gedurende de hele dag bijgewerkt met het laatste nieuws, aangevuld met opiniestukken van bekende tv-gezichten zoals Frits Wester, Rick Nieman en Erik Mouthaan. RTL heeft stevig reclame gevoerd voor de app via de eigen zenders.
Downloaden: RTLNieuws 365 (gratis)

AW SoulCalibur iPad iPhone iPod touchSoulCalibur – De vechtgame SoulCalibur is vandaag uitgekomen op de iPad, iPhone en iPad touch. Deze game werd bekend door de Sega Dreamcast, waar het spel in 1999 op verscheen. De game werd destijds geprezen om zijn visuele pracht en de vertaling van een vechtspel naar 3D-omgevingen. In de iPad-versie is geprobeerd dezelfde sfeer te creëren. Je kiest één van de 19 personages, die het opneemt tegen vijanden.
Downloaden: SoulCalibur (€9,99)

AW My Football Pro HD iPadMy Football Pro HD – Als je op dit moment naar de wedstrijd Ajax-AZ kijkt, kun je tegelijkertijd mooi even een nieuwe voetbalapp installeren: My Football Pro HD is op de iPad beschikbaar. My Football Pro is de langst bestaande voetbalapplicatie in de App Store. Het bevat de gegevens van 800 competities wereld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:46
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.