Sims 3 in de App Store

Sims3 is vanaf nu in de App Store te vinden. De game kost €7,99 en is een miniatuurversie van de desktopgame Sims 3.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sims3
Electronic Arts heeft De Sims 3 in de App Store gezet. In deze game kun je via het touchscreen en de accelerometer een 3D-omgeving verkennen en meebeleven hoe de Sims zich staande houden in hun eigen wereldje.


Het eerste dat je bij het opstarten van de game moet doen, is het aanmaken van een Sim met een zelfgekozen uiterlijk en persoonlijkheid: verlegen, grappig, neurotisch of slim, wat je maar wilt. Vervolgens ga je met je Sim de buurt verkennen.

sims3

Ondertussen zorg je ervoor dat je Sim in alle opzichten tevreden blijft: voldoende eten, slapen en andere basisbehoeften. In de vrije tijd kun je daarna andere activiteiten doen. Er zijn in totaal 73 doelen en wensen die je Sim kan realiseren, zoals klussen in huis, winkelen of een romantische relatie met een andere Sim aanknopen.

Vergeleken met de desktopversies van de Sims zijn e mogelijkheden van de iPhone-versie wel wat beperkter: je kunt alleen geslacht, haar, ogen, shirt, broek en schoenen uitkiezen. Een tutorial helpt je met de basishandelingen in de game, zoals het omgaan met doelen. Op willekeurige momenten verschijnt er een wens of een doel in beeld, zoals de wens om naar de bioscoop te gaan of te gaan vissen. Het is niet mogelijk om je eigen huis te bouwen; de mogelijkheden zijn beperkt tot het kopen en verkopen van meubels. Als je genoeg geld hebt kun je naar een groter huis vertrekken, maar je kunt later niet een extra stuk erbij bouwen of de indeling wijzigen. Daarom lijkt Sims 3 op de iPhone vooral geschikt voor mensen die het leuk vinden om relaties aan te knopen en te socializen met andere Sims en niet zozeer voor mensen met SimCity-neigingen, die allerlei zaken willen bouwen.

Downloaden: Sims 3 (€7,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.