Shopboard: Nederlandse app toont aanbiedingen met waardering

Shopboard is een handige Nederlandse iPhone-app waarin je niet alleen de laatste aanbiedingen van bekende winkels ziet, maar ook de gebruikersbeoordelingen daarbij. Weet je meteen dat je dat tosti-ijzer niet moet kopen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Shopboard iPhone iPod touch acties met reviewsEen verzameling van de laatste aanbiedingen van bekende winkelketens en acties van websites waar je maar één dag gebruik van kan maken. De nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie Shopboard combineert ze onder een virtueel dak en voegt er een interessant sociaal aspect aan toe. Iedereen die de app gebruikt, kan aangeven of het product en de aanbiedingsprijs ervan goed zijn. Met duimpjes omhoog en omlaag en een sterrenwaardering zie je dat meteen bij een aanbieding staan.

Er zijn verschillende manieren om Shopboard te gebruiken. Je komt binnen op een Windows Phone 7-achtig dashboard met verschillende winkelcategorieën, waarachter je de winkels in de categorie ziet. Per winkel zie je het overzicht van de aanbiedingen, waarbij je onder de foto meteen de beoordelingen in duimpjes uitgedrukt ziet. Een grote foto, een omschrijving en een optie een item in je lijst op te slaan (als je een account aangemaakt hebt) sieren een aanbiedingspagina. Daar zie je tussen de duimpjes ook het aantal sterren op prijs en kwaliteit staan. Als je zelf op een duimpje drukt, kan je zelf ook een score daarop toekennen. Daarnaast kan je een omschrijving geven en die delen in de app, op Facebook of Twitter.

Natuurlijk zal je niet bij elke aanbieding een beoordeling zien. Luiers zijn altijd wel in de aanbieding, toch? Gelukkig is er ook een selectie populaire aanbiedingen die je kan bekijken in het tabblad Uitgelicht, waarbij de producten met de meeste duimpjes omhoog bovenaan staan. Daarnaast vind je de Dag Deals in de aanbieding, afkomstig van websites die zich louter daarmee bezig houden.

Shopboard steekt goed in elkaar. Om te voorkomen dat je geen zin hebt in uitgebreid aanbiedingen doorbladeren, is er een goede zoekfunctie voorhanden in het middelste tabblad. Ook kan je bij het overzicht van Winkels handmatig winkels toevoegen, die niet zo gebruikelijk zijn maar misschien net wel in jouw woonomgeving voorkomen. In het tabblad ‘Ik’ kan eveneens een verzoek worden ingediend om winkels toe te voegen. Een optie die ontbreekt is het leegmaken van de lijst met recente zoekopdrachten. Los van dat verbeterpunt is Shopboard een goed idee met een veelbelovende uitwerking. Een app die je kan behoeden van miskopen als het maar groot genoeg wordt.

Downloaden: Shopboard (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2012, 16:56
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen aanbieding, korting, reclame, shoppen, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.