Shoots & Leaves voor iPhone: foto’s naar herinneringen omzetten

Met het bijzondere Shoots & Leaves voor iPhone kun je links van foto's maken, om deze tussen je herinneringen te zetten of te versturen.

shoots leavesSoms verschijnt er een app die een probleem oplost waarvan je niet wist dat je hem had. Shoots & Leaves is zo’n applicatie. Met de app kun je een foto nemen, waarvan de app een link aanmaakt zodat je deze naar andere diensten en apps kan verzenden. Als je iets tegenkomt dat je niet moet vergeten om te kopen, bijvoorbeeld een staal van een bepaalde kleur verf, kan dit erg handig zijn. Je opent Shoots & Leaves, maakt een foto van de verfstaal en stelt de fotolink als herinnering in of sms’t deze naar je partner. Nu staat die foto automatisch op de goede plek, zonder dat je ernaar moet graven in je filmrol. In de ideale wereld gebruik je een foto-app voor foto’s die je voor altijd wil bewaren en Shoots & Leaves voor foto’s daar niet toe behoren, maar eigenlijk meer een taak zijn.

Van de fotolinks die je met Shoots & Leaves maakt kun je standaard een herinnering maken, maar ook standaard per sms of email verzenden, naar je klembord kopiëren of openen met Safari. Je kunt dus één app als standaardbestemming voor jouw foto’s instellen, maar je kunt eenvoudig tussen diensten en apps schakelen. Voordat Shoots & Leaves een klikbare link van een foto kan maken moeten foto’s naar een clouddienst worden geüpload. Voor nu zijn hiervoor Imgur, Dropbox en Cloudapp beschikbaar, maar binnenkort zullen meer diensten volgen.

Naast je Herinneringen, SMS, mail en Safari kun je fotolinks ook naar het geavanceerde Omnifocus en Drafts versturen. Voor het delen zijn binnenkort meer apps beschikbaar.

foto beschrijvendiensten

Uiteindelijk denken we dat fotolinks naar je Herinneringen, Omnificus en Drafts sturen de handigste opties van deze app zijn. In je mail- of sms-inbox kunnen ze immers ook worden ondergesneeuwd. Pas wanneer deze app simpelweg een todo van je foto maakt en deze tussen de rest van je taken staat, wordt het nut van deze app duidelijk. Alles staat op zijn plek en je hoeft je nooit meer driftig door je filmrol te bladeren.

Downloaden: Shoots & Leaves (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2014, 10:49
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen herinneringen, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.