NLife voor iPhone: nieuwe navigatie-app met interactieve 3D-kaarten

NLife voor iPhone is een navigator met mooie kaarten die je offline kunt gebruiken. Kaarten zijn afkomstig van TomTom, maar wel goedkoper.

NLifeEr is een nieuwe navigatie-app op de markt, genaamd NLife. De app maakt gebruik van de kaarten van TomTom, maar heeft een vriendelijker prijsje dan de apps van TomTom zelf. De kaart van West-Europa kost je in NLife bijvoorbeeld €19,99 in plaats van €45,99. Je kunt een gebied naar keuze een week lang gratis uitproberen. En dat is een slimme zet van de makers, want even uitproberen leert je dat alles erg prettig werkt. Kaarten kunnen op je iPhone worden gedownload, zodat je ze offline kunt gebruiken en geen data verbruikt tijdens het navigeren. De app heeft een grote database met locaties en geeft routes duidelijk weer op mooie 3D-kaarten.

Sociale netwerken en 3D-gebouwen

Met NLife kan je als gebruiker direct vanuit de app naar een contact op je iPhone navigeren. De app maakt gebruik van gesproken routebegeleiding met straatnamen (TTS). Door de integratie met sociale netwerken is het niet alleen mogelijk om te navigeren naar plaatsen op Facebook, Foursquare, Twitter en LinkedIn, maar ook om locaties weer via deze netwerken te delen. De kaarten in NLife zijn interactief, dus ook tijdens het navigeren kun je locaties aantikken om informatie op te vragen.

Met name de uitgebreide database van de applicatie valt op, waarin een heleboel locaties zijn opgenomen. Erg handig als je ergens naartoe wilt navigeren zonder het adres in te voeren. Bij iedere locatie vind je knoppen om deze gelegenheid te bellen, e-mailen of de website te bekijken. Hierbij moet je wel de applicatie verlaten. De app integreert ook met plaatsen van Wikipedia en schakelt automatisch van dag- naar nacht-weergave.

3Dlocaties

Als je op jouw bestemming bent aangekomen kun je met NLife een parkeerplaats zoeken, waarbij je ziet welke parkeergelegenheden er in de buurt zijn en er naartoe kunt navigeren. Vergeleken met TomTom zijn de mooie 3D-stadsgezichten een pluspunt, maar als je liever minder poespas hebt kun je de 3D-modus, automatische zoom en de weergave van gebouwen ook uitzetten. In de app kun je een file- en flits-service erbij kopen, maar deze is nog gratis in je proefweek. Je kunt locaties met een tik op het sterretje favoriet maken, maar de app onthoudt ook de locaties die je hebt ingevoerd.

NLife Cloud is de bijbehorende clouddienst van NLife, waarmee locaties die je via de website aan je favoriete plaatsen hebt toegevoegd worden gesynchroniseerd met je iPhone. Deze dienst is binnenkort pas beschikbaar.

Zeker uitproberen

Het duurt even voor je in de applicatie alle knoppen weet te vinden, maar daarna is NLife soepel in de bediening. Een nadeel is het feit dat je, net als bij TomTom, bij West-Europa alle kaarten gedownload krijgt en dus niet kunt kiezen welke landen je op dat moment nodig hebt. De applicatie is het product van het Portugese bedrijf NDrive, dat hun app als test eerst alleen in landen als Canada en Turkije uitbracht. Sinds enkele weken is de app wereldwijd verkrijgbaar. Vanwege de mooie kaarten, het prettige prijsje en grote database is een weekje uitproberen in ieder geval absoluut geen slecht idee.

Downloaden: NLife (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

routeparkeren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2014, 9:00
Categorie Navigatie
Onderwerpen 3d, gps, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.