Fantastical 2 beter leesbaar voor slechtzienden

Fantastical 2 heeft een update gekregen en werkt nog beter op iOS 7, zoals met vetgedrukte tekst voor slechtzienden.

fantastical kalenderFantastical 2 combineert een agenda en takenlijst-app en is afgelopen jaar erg populair geworden. Afgelopen nacht kreeg de app een update, waardoor alles nog beter werkt. Wie van plan was deze app te kopen moet opschieten, want momenteel kun je de iOS-versie van Fantastical nog met 50% nieuwjaarskorting krijgen (€1,79 in plaats van €3,59). De Mac-versie van Fantastical is met 50% korting te downloaden. Versie 2 van de app maakte Fantastical geschikt voor iOS 7 en in de nu verschenen update is alles nog wat verder aangescherpt. De agenda-app ondersteunt nu bijvoorbeeld vetgedrukte teksten voor slechtzienden.

Je kunt dit inschakelen via de toegankelijkheidsinstellingen. Ook klopt het cijfer op het badgeicoon beter en is de navigatie verbeterd bij gebruik van de Terug-knop. Toegegeven, het zijn allemaal kleine verbeteringen, maar ze maken de app wel prettiger in gebruik.

Ondersteuning voor vetgedrukte teksten zit standaard in iOS 7. Het is een functie voor mensen die moeite hebben om de dunne letters op het iPhone-scherm te lezen. Kies je voor vetgedrukt, dan staat alles veel duidelijker in beeld. Helvetica Neue wordt vervangen door de vetgedrukte variant, die iets beter leesbaar is.

In eerdere updates van Fantastical werden notificatiegeluiden, verbeterde geofencing en nieuwe opties voor het appicoon ingevoerd. Je kunt bijvoorbeeld op het appicoontje laten zien hoeveel taken over datum zijn.

Downloaden: Fantastical 2 (tijdelijk €1,99, was €3,59, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2014, 15:20
Categorie Productiviteit
Onderwerp fantastical

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.