Chroniclr: groepsagenda met foto’s en chatbox op de iPhone

Chroniclr is een app waarmee je in een groep een agenda kan beheren op de iPhone en iPod touch. Net als op de website kun je evenementen aanmaken en daarbij chatten en foto's plaatsen.

Chroniclr iPhone iPod touch groepsagendaDe vanochtend voor de iPhone verschenen applicatie Chroniclr kan wel eens hoge ogen gaan gooien bij sportteams, studieverenigingen en feestcommissies. De applicatie is een agenda-app voor grote groepen. Iemand maakt een evenement aan met een korte omschrijving en vervolgens kunnen alle uitgenodigde en betrokken personen er foto’s bij plaatsen en over chatten. Zelfs personen zonder de gratis applicatie kunnen er mee in de weer, want Chroniclr heeft een bijbehorende website met dezelfde functie.

Nadat je een account hebt aangemaakt in Chroniclr, kun je meteen een evenement bekijken of aanmaken. Je vult een naam, beschrijving, adres, plaats en tijdstip in en bepaalt of het een publieke, privé of semi-privé (anderen mogen anderen uitnodigen) gelegenheid is. Dan nodig je contacten uit, voeg je een foto toe aan het evenement en stel je een herinnering vooraf in. Nu is er een evenement aangemaakt dat op de website en in de applicatie verschijnt bij de mensen die je hebt uitgenodigd. Alle betrokkenen kunnen nu het evenement leuk vinden, aan favorieten toevoegen, foto’s plaatsen en chatten met elkaar.

Chroniclr toont de groepsagenda in een ietwat drukke, maar ook warme layout. In het tabblad Dashboard zie je kort en krachtig hoeveel aankomende evenementen er zijn en hoeveel herinneringen voor evenementen je hebt staan. Daaronder prijkt de knop om een nieuw evenement aan te maken. Het tabblad Chronicles is de tijdslijn van alle evenementen bij elkaar. Hij laat per jaar en per maand zien welke chronicles je hebt en doet dat aan de hand van de titel en de foto die bij het evenement geüpload is. In de oranje-blauwe kleurstelling ziet dat er fraai uit, maar als je iets overzichtelijkers wilt, kun je op List drukken. Daar staan per evenement aangegeven hoeveel personen, chats en foto’s aan het agendapunt zijn gehecht.

Op dit moment moet elk individu dat aan de app begint, nog wel een aantal obstakels nemen om ervan te genieten. Als je de app de eerste keer opstart, kom je terecht in een inlogscherm dat meteen een foutmelding geeft. Facebook-connect werkt niet en inloggen ook niet; het blijkt dat je met een knop linksboven eerst een pagina terug moet. Daar kan je jezelf registeren. Daarbij is een telefoonnummer vereist, want er zijn geen andere manieren om contacten uit te nodigen voor de app dan via je eigen contactenlijst van de iPhone. Eenmaal toegevoegd in de applicatie, kun je met de Invite-knop bij een evenement wel meteen op naam van de app-gebruiker zoeken. Overigens had een collega van ondergetekende grote moeite met inloggen in de applicatie.

Chroniclr is bij uitstek geschikt voor groepen die vaak iets samen ondernemen. Het biedt de leuke mogelijkheid om van tevoren en achteraf te praten en foto’s te plaatsen over een evenement. Chroniclr slaat je evenementen fraai op in een tijdslijn en houdt die jaren bij in de app en op een website. Helaas moet je wel even door de zure appel heen bijten met een taai registratie- en inlogproces en ook vrienden uitnodigen kan handiger.

Downloaden: Chroniclr (gratis voor de eerste 10.000 installeerders)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 14:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.