Sent voor iPhone: beter dan de officiële Gmail-app?

Sent is een nieuwe Gmail-app voor de iPhone, die sneller is dan de officiële app van Google. Sent is voor 3,99 euro te downloaden en wordt actief onderhouden.

sent gmailDe officiële Gmail-app voor de iPhone is niet zo heel erg goed ontvangen, maar gelukkig zijn er dan altijd nog externe ontwikkelaars die wel een idee hebben hoe het wél moet. Zoals ‘And a Dinosaur’, ontwikkelaar van de pas verschenen app Sent. Deze alternatieve Gmail-app is snel, overzichtelijk, kan meerdere accounts aan en kan foto’s toevoegen aan een mailbericht. Je kunt ook op een slimme manier zoeken door de app, zoals met de zoekopdracht “before:2011/10/01 in:important has:attachment” als je een belangrijk mailtje met attachment wilt terugvinden, maar geen idee hebt waarover het alweer ging. Sent kost €3,99 in de App Store.

Sent krijgt in de (Amerikaanse) App Store een waardering van 4 sterren, terwijl Googles officiële Gmail-app niet verder komt dan 2,5 sterren. Het verschil is ongetwijfeld dat Sent minder crasht en veel functies heeft die in de officiële app ontbreken. Sent heeft een simpele interface met de mogelijkheid om een sterretje te zetten, gevlagde berichten op te volgen en snel door belangrijke mail te bladeren. Je kunt ook gebruik maken van labels, bladeren door Gmail-mappen en bladeren door e-mailberichten die als conversaties zijn gerangschikt. Als je wilt, kun je ook gewoon een normale lijst met mailberichten doorbladeren.

In tegenstelling tot Google’s eigen Gmail-app, die gebruik maakt van een webview, heeft de ontwikkelaar van Sent voor een echte native app gekozen. Die is behoorlijk snel en het zou daardoor wel eens de beste Gmail-app kunnen zijn die op dit moment beschikbaar is. Wat nog ontbreekt is ondersteuning voor de iPad, een unified inbox zoals we in de mailapplicatie van Apple gewend zijn en push notificaties zijn ook nog niet aanwezig. Maar de ontwikkelaar belooft zijn app steeds verder uit te breiden, dus er gloort hoop aan de horizon dat er geluisterd wordt naar wensen van gebruikers.

Downloaden: Sent (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2011, 14:24
Categorie Diensten
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.