Flags: speel online mijnenveger in Nederlands iPhone-spel

Na Krudoku is er een nieuw leuk online multiplayer-spelletje op de iPhone. Flags brengt tweespeler mijnenveger terug tot leven!

Mijnenveger op iOS FlagsIn MSN Messenger had je vroeger een spelletje mijnenveger voor twee personen. Je zette om beurten vlaggen neer op het veld om de mijnen te traceren. Degene die de meeste vlaggen had neergezet, won het potje. Een spannend spelletje, maar toch werd het spelidee niet massaal geplunderd door iPhone-apps. Nu wel. Flags van Rits Plasman veegt het stof van de multiplayer mijnveger en laat twee spelers op de Wordfeud-manier tegen elkaar spelen. Je ontvangt een pushbericht als je aan de beurt bent.

Militair thema

Flags online mijnenveger iPhone iOSDat het om mijnenverger gaat, zie je terug in de uitvoering van Flags. Het Nederlandse spelletje heeft legergroene menubalken en desert-bruine achtergronden en speelvelden, maar daarnaast word je ook erkend met een hogere militaire rang als je veel potjes speelt en wint. Je leest de rang af aan het pictogram op de profielfoto. Tegen betaling van 1,79 euro voor een in-app aankoop kan je meer dan twee potjes tegelijk spelen en krijg je keuze uit twee andere militair getinte thema’s. Een blauwe die naar de marine hint en een andere tint groen.

Vakjes veroveren

Het militaire thema is dus aardig doorgevoerd, maar het ontneemt weinig van de aantrekkingskracht van het spelletje. Flags ziet er lekker simpel en verzorgd uit. Het introscherm biedt een duidelijk overzicht van gespeelde potjes en het speelveld zelf begrijp je meteen. Elke beurt selecteer je één van de 144 hokjes. Hij kleurt dan donkerblauw en centraal onderin beeld bevestig je de keuze met een grote knop. Je ziet vanzelf of je goed gokt. Als er een mijn onder lag, staat er een vlaggetje in jouw spelerskleur op. Zit je fout, dan ontgrendel je een cijfer met het aantal mijnen in de acht vakje om dat vakje heen. Of je drukt op een leeg vak zonder cijfer. Alle aangrenzende lege vakjes en cijfers verschijnen ook in beeld en de tegenstander kan zijn slag staan. De cijfers zeggen natuurlijk veel over de locaties van de mijnen.

Flags online mijnenveger iPhone spelen Flags openstaande online spelletjes

Geluksfactor

Het is dus zaak enigszins defensief te spelen in Flags – om maar even in militaire terminologie te blijven. Je wilt vooral het veld niet open leggen voor de tegenspeler. Maar dat is lastig: zeker in het begin als nergens in het veld nog een vakje is omgedraaid, is het een kwestie van gokken welk vakje waarvoor staat. Je moet ook een beetje geluk hebben dus. Andersom gaat de vlieger dan dus ook op. Als je pech hebt, kan Flags echt even een onhebbelijk zijn. Je kan er niks tegen doen en toch de dupe zijn. Het is dezelfde factor als een slechte letterplank in Wordfeud of Scrabble – en hoeft dus niet funest te zijn voor het spelplezier in de app.

Kantelen

Flags is vlot, leuk en kan zeer spannend zijn. De race naar wie het meeste vlaggen zet voordat alle vlaggen in het potje op zijn, is er een die meermaals binnen een potje kan kantelen. Toch duurt een spelletje niet te lang. Als Flags later ook nog een chatfunctie krijgt, marcheert het rechtstreeks naar je volgende verslaving.

Downloaden: Flags – Tactical Game With Friends (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Meer nieuwe Nederlandse multiplayer-spelletjes: het doordachte Krudoku en sneltyp-cursus QDict.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.