Scribd: openbare bibliotheek op iPad uitgekomen

Scribd, de online bibliotheek met documenten en boeken is op de iPad uitgekomen. Je kan zoeken en aanbevolen titels lezen.

Scribd iPad header featuredZe betitelt zichzelf ‘s werelds grootste online bibliotheek en nu is ze er voor de iPad: Scribd. De iPhone-app die reeds toegang gaf tot vele artikelen en zelfs boeken die je gratis kan downloaden, heeft een update gehad die Scribd optimaliseert voor de iPad. Je kan op steekwoorden zoeken naar PDF-documenten van je gewenste onderwerpen, maar de applicatie presenteert zelf ook uitgebreid allerlei verhalen, artikelen en boeken.

Scribd Best of the Day iPadDe app laat op dit moment populaire boeken en documenten zien, maar gaat ook zelf op zoek naar kwaliteit. The Obama Book is op de dag van de Amerikaanse verkiezingsuitslag prominent in beeld gebracht als je binnenkomt op de voorpagina, of je Scribd nou liggend in of in de portretstand van de iPad bekijkt. Met een druk erop open je een document van 73 pagina’s, waarbij je in de liggende stand twee pagina’s ziet, en in de staande één. Je kan door de pagina’s vegen, inzoomen en bladeren met een balk onderin beeld of een menuknop rechtsonder, waarmee je alle pagina’s als thumbnails in beeld te zien krijgt.

Je kan elk document vanuit Scribd delen via e-mail, Twitter en Facebook. Daarnaast kan je een bladwijzer leggen voor je eigen vorderingen in het verhaal. Met een account op de dienst kan je een boek toevoegen aan je collectie. Zo krijg je een fijne verzamelplaats voor favoriete en nuttige documentatie. Met een veeg naar onderen in het hoofdmenu kom je op de verzamelplek My Content. Daar tref je ook de laatst gelezen documenten en heb je toegang tot een Reading Feed, die bijhoudt wat je kan lezen.

Scribd eigen contentVeeg de linkerkant op vanuit het hoofdmenu met een krant-achtige layout, en je komt terecht bij de Best of the Day-selectie van Scribd, waarin hoogtepunten in verticale kolommen worden aangekondigd met foto en kop. Bij elk verhaal in de app zie je hoeveel keer hij gelezen is en hoeveel pagina’s het document omvat. The Best of the Day-sectie laat helaas niet zien op welke dag je je begeeft.

Scribd bevat een grote variëteit aan artikelen. Van cheatcodes voor het spel Grand Theft Auto, tot artikelen uit wetboeken, tot grote leesverhalen. Het overgrote deel van de inhoud is echter wel Engelstalig en op Amerikaanse leest geschoeid.

Downloaden: Scribd (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 10:26
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen bibliotheek, boeken, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.