Scratch: snel iPhone-notitieblok als alternatief voor Drafts

Scratch is een app om snel notities te maken. Net als bij Drafts kun je de notities daarna e-mailen, sms'en, naar Twitter of Dropbox sturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

scratch icoonDrafts is een app waarmee je supersnel ideeën en andere notities kunt maken. Sinds kort is er een alternatief: Scratch. Die kan ook heel snel notities voor je bewaren maar heeft een aantal extra’s. Zoals een extra rij knoppen voor de opmaaktaal Markdown en snelle toegang tot veelgebruikte toetsen, bijvoorbeeld het euroteken of de hashtag. Normaal moet je daarvoor een extra toets indrukken. Scratch is altijd meteen klaar om een notitie in te voeren. Zodra je de app start krijg je een nieuwe notitie in beeld en kun je meteen beginnen te tikken. Vervolgens bepaal je pas wat je met de tekst gaat doen.

scratch dropboxVersturen via e-mail of iMessage, publiceren op Twitter of opslaan op Dropbox bijvoorbeeld. Je kunt ook een gedeelte van een tekst opslaan naar Dropbox of gebruikmaken van de toevoegfunctie om een tekst toe te voegen aan een bestaand Dropbox-bestand. Dat is bijvoorbeeld handig voor mensen die een dagboek of logboek bijhouden. Scratch heeft ingebouwde ondersteuning voor Twitter en ondersteunt ook emoji’s. Wel is het even wennen aan de manier waarop je een nieuwe notitie aanmaakt: je moet de notitie die al in beeld is ‘weggooien’, alsof je een blaadje van je notitieblok afscheurt. De oude notitie gaat daarbij niet verloren maar komt terecht in de historie, waar het via een zoekfunctie snel terug te vinden is. Je krijgt meteen weer een lege pagina in beeld om het volgende idee op te schrijven. Een ander minpuntje is dat je niet een standaardmap kunt instellen voor Dropbox. Je zult bij elke notitie die je in Dropbox wilt opslaan weer op nieuw naar de gewenste map moeten bladeren.

Downloaden: Scratch (€2,39)
Ook genoemd: Drafts (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2012, 11:11
Categorie Productiviteit
Onderwerp drafts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.