Apple stuurt promocodes voor OS X Mountain Lion opnieuw

Apple stuurt mensen die recht hebben op een gratis OS X Mountain Lion een nieuwe promocode. Heel wat mensen kregen een melding dat de code al gebruikt was.

mountain lion logoGebruikers die recht hadden op een gratis update naar OS X Mountain Lion liepen vandaag veelal tegen een probleem aan. Ze hadden een promocode gekregen om de nieuwe OS X-versie gratis uit de Mac App Store te halen – maar die werkte niet. Gebruikers kregen een melding dat de code al gebruikt was. Gebruikers die bij Apple aanklopten voor support krijgen binnen 72 uur een nieuwe promocode.


Medewerkers van Apple gaven bij meerdere iPhoneclub-lezers aan dat er sprake is van een tijdelijk probleem, dat zal worden opgelost. Je heb recht op een gratis update naar OS X Mountain Lion als je tussen 11 juni en 25 juli 2012 een nieuwe Mac hebt gekocht. Je moet dan een verzoek indienen via de website van Apple. Hiervoor moet je gegevens over je aankoop, persoonlijke gegevens en het serienummer van je Mac opgeven. Apple stuurt je vervolgens twee e-mails: een bericht met een promocode die is beveiligd met een wachtwoord en een tweede bericht met het benodigde wachtwoord. Heb je uiteindelijk de promocode boven water gekregen, dan kun je die via de inwisselfunctie in de Mac App Store omzetten naar een gratis download. Hiervoor is het Up-To-Date-programma opgericht. Krijg je de volgende melding, dan is het zaak om contact met Apple op te nemen: “This code has already been used. Each code may only be used once.”

mountain lion up-to-date

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2012 om 19:00
Onderwerp
Categorie
Desktop
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.