Schiphol 3.0: iPhone-app krijgt nieuwe interface en vluchtinformatie

De iPhone-app van luchthaven Schiphol heeft een nieuwe interface en vernieuwde vluchtinformatie. De applicatie ziet er lekker strak uit.

Schiphol iPhone-appDe officiële applicatie van Schiphol is in een nieuwe jas gestoken op de iPhone. De applicatie van de luchthaven versie 3.0 maakt gebruik van een totaal herziene interface waarin je het centrale scherm naar links en rechts kan schuiven. Aan de rechterkant vind je een overzicht van eigen vluchten, links ontlok je een menu met alle opties die de app te bieden heeft – en op de centrale pagina geladen worden. Behalve de menustructuur is ook de interface van de vluchtinformatie aangepakt.


De pagina van de vluchtinformatie oogt net als de rest van de app snaarstrak. Bovenin zie je een vluchtnummer, gevolgd door de actuele vertrek- een aankomsttijd. Incheckbalies en de gate staan centraal en groot in het geel en alle informatie vind je daaronder in een menu. De eerste optie eronder geeft meteen toegang tot de notificatie-instellingen en daaronder vind je informatie voor vertrek, looptijd vanaf de entreehal, informatie over de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en, na een handvol reserveringsopties, ook het weer op de bestemming. Die kijkt vier dagen vooruit.

Schiphol iPhone hoofdmenu links Schiphol iPhone-app vluchtinformatie

De knop Opslaan rechtsboven op een vlucht leidt er meteen toe dat de vlucht wordt opgeslagen in de pagina rechts van de centrumpagina. Ook als je meer vluchten hebt bewaard, zie je daar de vluchtinformatie van je eerstvolgende vlucht. In versie 3.0 worden vluchten bovendien sneller geladen dan voorheen. Er zijn eveneens bugs uit de applicatie gehaald. Schiphol moedigt gebruikers van de applicatie aan om ideeën en suggesties voor de app aan te blijven dragen. Dat kan nog steeds met de Feedback-knop onder de noemer Contact; de laatste optie van het lange menu links in beeld. Een kritiekpunt dat Schiphol wellicht vaak zal horen, is het verdwijnen van het vliegtuigregistratienummer in de app. Die is gesneuveld in 3.0.

Downloaden: Schiphol Amsterdam Airport (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.