Schietspel Rainbow Six voor de iPad verschenen

Tom Clancy's Rainbow Six Vanguard is een rechttoe rechtaan schietspel voor de iPad waarin je het kwaad beschiet met twee kompanen aan je zijde. Er zijn ook multiplayer-speltypes.

Rainbow Six Vanguard iPadIn haar beginperiode eind jaren negentig was Rainbow Six een diep, strategisch schietspel waarin je complete aanvalsplannen verzon en andere manschappen aanstuurde om een missie tot een goed einde te brengen. Dertien jaar later is er op de iPad maar weinig van die originele ervaring over. Het net op de iPad uitgebrachte Rainbow Six Vanguard is vooral een vlot schietspelletje.

Je doorkruist de levels samen met andere manschappen en je bekijkt het spel vanuit de ogen van de hoofdrolspeler. Dat zijn zo’n beetje de enige overeenkomsten die het begin en de laatste iPad-derivatie van de serie nog gemeen hebben. De auteursnaam van thriller-schrijver Tom Clancy is aangekocht door de game-uitgevers Ubisoft en Gameloft, het betekent echter niet dat hij zijn medewerking heeft verleend aan het verhaal van het spel.

Dat verhaal gaat als volgt: jullie zijn The Rainbow Unit en moeten de Aarde redden. De actie is net zo oppervlakking: je loopt door een ruimte, probeert het gespuis te verdrijven en trekt door naar de volgende ruimte. Altijd met een groep andere eenheden aan je zijde, al maakt dat voor de spelbeleving niet zoveel uit. De interactie met hen is minimaal. Soms zijn er dialoogjes en moet je ze aansturen om een deur te openen, een granaat naar binnen te gooien of ergens op te schieten. Maar meestal zijn ze er gewoon – en daar houdt het snel mee op.

Rainbow Six Vanguard heeft 11 verhalende misses die zich afspelen rond omgevingen uit de eerste games in de serie. Zo infiltreer je een ambassade, een boortoren en een rebellenkamp in Afrika, om eens wat te noemen. De kracht van het spel schuilt duidelijk in de mogelijkheden voor meer spelers. Het verhaal kan uitgespeeld worden met drie personen en er is ook nog een stand waarin twee teams het tegen elkaar opnemen, elk team met maximaal vijf spelers.

Rainbow Six Vanguard is 535 MB groot en dat betekent dat de installatie de iPad zwaar valt. Het is raadzaam het apparaat even uit en aan te zetten nadat het spel op Apple’s tablet is geïnstalleerd.

Downloaden: Tom Clancy’s Rainbow Six Vanguard (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 15:39
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, schietspel, springboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.