Eerste Harry Potter-boek voor de iPad verschenen

Er is eindelijk een digitaal Harry Potter-boek voor de iPad verschenen, maar het is geen nieuw verhaal of een oud verhaal in een nieuwe editie. Het gaat om een kijkje achter de schermen bij de films.

Harry Potter Film Wizardry iPad boekAuteur J.K. Rowling van de wereldberoemde Harry Potter-boekenreeks is nogal terughoudend als het gaat om digitale boeken, maar dat wil niet zeggen dat we nooit een boek over de tovenaarsleerling open zullen slaan op de Apple-tablet. Ontwikkelaar Insight Editions heeft zojuist Harry Potter Film Wizardry voor de iPad uitgegeven. Geen nieuw Potter-verhaal, maar een uitgebreid kijkje achter de schermen hoe de bijbehorende films tot stand kwamen.

Met een prijs van 10,49 euro is Harry Potter Film Wizardry beslist niet de goedkoopste iPad-app denkbaar, maar het onderscheidt zich in bestandsgrootte dan ook flink van veel andere magazines en boeken. De applicatie is maar liefst 992 MB groot en die ruimte is nodig voor niet eerder gepubliceerde foto’s van de acht Harry Potter-films, animaties, een kaart en een tijdlijn die de ontwikkeling van Daniel Radcliffe als steeds oudere hoofdrolspeler laat zien. Ook zijn er verschillende 3D-objecten te zien die vroeg of laat voorkomen in de boeken – en dus films. Ook video’s ontbreken niet. Een druk maar deftig hoofdmenu (zie afbeelding) biedt toegang tot de verschillende secties, waarin vaak ook veel te lezen valt. De gehele applicatie is Engelstalig.

Laat jezelf meeslepen door de wereld van de spectaculaire Harry Potter-filmserie, en leer waarom de ijsbeelden tijdens het Yule Ball nooit smelten, waar galjoenen, sikkels en knoeten echt gesmeed worden, hoe een Hippogrief met acteurs werkt, wat de inspiratie is achter Zweinstein en waarom dementors bewegen zoals ze bewegen.

Op het moment dat een applicatie wordt geïnstalleerd op de iPad, vereist deze de dubbele schijfruimte dus om Harry Potter Film Wizardry te kunnen gebruiken dien je zo’n 2 gigabyte vrij te hebben op de iPad.

Downloaden: Harry Potter Film Wizardry (€10,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 13:20
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.