Samsung SwipeIt: iOS-content streamen naar je Samsung Smart TV #ces2012

Movl SwipeIt zou een officiële app van Samsung kunnen zijn om iOS-multimedia te kunnen streamen op je Samsung Smart TV. Een aankondiging wordt verwacht.

swipe-itHet gonst in het geruchtencircuit over de app Movl SwipeIt. De nieuwe app geeft je de mogelijkheid om multimedia-content te streamen vanaf je iOS-apparaat of Android-toestel naar een Samsung Smart TV. Het moet dan wel een toestel uit 2011 zijn, alleen is het nog de vraag of er sprake is van een officiële app van Samsung zelf. De komende dagen zal dat duidelijk worden, als Samsung de app op CES 2012 aankondigt. SwipeIt zou een concurrent kunnen worden van Apple’s AirPlay.


Overigens heeft Samsung met de DLNA-gebaseerde AllShare al een concurrent voor AirPlay. Een blogposting op de relatief onbekende site van internetondernemer @akumar wekt de indruk dat het om een officiële app van Samsung gaat. Voor Android-toestellen is de app al een week beschikbaar. Samsung zou de app naar alle Smart TV’s uit 2011 gaan pushen. Wat de geruchten nog eens extra kracht bijzet, is dat SwipeIt gebruik maakt van de Samsung-logo’s. De oorspronkelijke maker van de app, Movl, beweert dat ze nauw samenwerken met Samsung, maar dat ze er verder niets over mogen zeggen. Een reclamebanner toont de tekst: ‘Powered by Movl/Samsung’.

swipeit-samsung

Eerder vandaag tweette het bedrijf via @thinkmovl dat ze druk bezig zijn om servercapaciteit toe te voegen. Movl won in 2011 de eerste prijs in een wedstrijd die Samsung had uitgeschreven om Smart TV-apps te ontwikkelen. Ze kregen een geldbedrag van 200.000 dollar, waarna Movl aan de slag ging met het Movl Connect Platform.

De iOS-versie van SwipeIt is ingeleverd bij Apple en wacht nog op goedkeuring. Heb je nog ergens een Android-tablet rondslingeren, dan kun je de app alvast proberen. Samsung heeft al een afstandsbediening voor tv’s, een app om mobiel te printen en sinds afgelopen week ook een chatapplicatie voor de iPhone uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.