Spijkerspots GPS Tour laat je Arnhem ontdekken op de iPhone

Spijkerspots GPS Tour Arnhem is een nieuwe Nederlandse app waarmee je het Arnhemse Spijkerkwartier kunt ontdekken. De voormalige rosse buurt is nu een gewilde woonwijk.

spijkerspots-gpsHad je geen plannen om ooit naar Arnhem te gaan? De nieuwe app Spijkerspots GPS Tour Arnhem probeert je over te halen om de trein of auto te pakken naar het oosten van ons land. In de iPhone-app Spijkerspots komen tien verborgen verhalen van het Arnhemse Spijkerkwartier tot leven.

In 45 minuten kom je langs bijzondere locaties, zoals een voormalig zwembad, de lege rosse buurt en een verrassende watertuin. De app speelt daarbij audio af met sound design, hoorspel, animaties en interviews, zodat de sfeer uit het verleden makkelijker voor te stellen is. Het Spijkerkwartier is volgens de eigen website de ‘meest dynamische buurt’ van Arnhem en wordt er gekeken of ze van de voormalige rosse buurt een yuppenwijk kunnen maken.

Op Wikipedia vind je nog meer achtergrondinformatie over deze wijk en ontdek je dat het Spijkerkwartier eigenlijk was bedoeld voor voorname Arnhemmers, die lekker dicht bij het centrum wilden wonen. Daarna werd het een rosse buurt en tegenwoordig is het weer een gewilde woonwijk waar zelfs de burgemeester een huis heeft. Met de geluidsopnames in deze app kun je de geschiedenis van de wijk meebeleven. Bijvoorbeeld de ontruiming van de wijk na de slag om Arnhem, de rosse buurt in de jaren 80 en de schooltijd van een wereldberoemde graficus. Nog niets gepland voor de zondagmiddag? Misschien is Arnhem een idee!

Downloaden: Spijkerspots (gratis)

spijkerspots-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2012, 12:24
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs, Reizen
Onderwerp toerisme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.