Samsung brengt WhatsApp-variant ChatON uit, binnenkort ook voor iOS

Samsung heeft ChatON uitgebracht voor Android-toestellen. De WhatsApp-concurrent is bedoeld om onderling te chatten en komt ook op de iPhone beschikbaar.

whatsapp chatonSamsung heeft de eerder aangekondigde chatapplicatie ChatON officieel uitgebracht. Je kunt er onderling berichtjes mee sturen. De app is vergelijkbaar met het populaire WhatsApp en zal ook een concurrent gaan vormen met Apple’s eigen iMessage. Het verschil met iMessage is echter, dat het meerdere platformen zal ondersteunen, ook iOS. Op dit moment is alleen de Android-versie beschikbaar en de app zal ook worden meegeleverd op Bada-toestellen. iOS en BlackBerry volgen later. Omdat Samsung al relatief veel voorgeïnstalleerde apps op haar toestellen meelevert, is de kans groot dat de ChatON-app straks standaard op alle Samsung-toestellen zal staan. Los installeren is echter ook mogelijk.

ChatON geeft de mogelijkheid om chatgesprekken te voeren, met ondersteuning van groepen. Daarnaast is het mogelijk om onderling multimediabestanden uit te wisselen en animaties van foto’s te maken. Die animaties zijn ook meteen het belangrijkste onderscheid met WhatsApp. Toch zal het lastig worden voor Samsung om met deze app concurrent WhatsApp te verslaan. Op smartphones is dat ondertussen dé vervanger van SMS geworden en nu de app tijdelijk gratis verkrijgbaar is voor iOS-toestellen zullen nog meer mensen de app installeren. Apple’s iMessage heeft als nadeel dat het een app voor het eigen platform is en dat geldt ook voor de BlackBerry Messenger van RIM.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 20:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.