iOS game-update: Grand Prix Story Lite, koopjes en Squids is Game van de Week

Squids is onze iPhone Game van de Week op iPhoneclub. De RPG met inktvissen is voor iedereen toegankelijk en charmeert met zijn verhaal, personages en prachtige omgevingen.

GU VR Squids iPhone iPod touchVaak is de Game van de Week in de dagelijkse Game-update een spel dat veilige principes hanteert en die heel leuk uitvoert. Kijk maar naar Where’s My Water, dat ongeveer dezelfde balans in actie, timing en puzzelen heeft als Cut the Rope. Soms durft een ontwikkelaar ook iets wat nog niet eerder te zien is in de App Store. Squids is zo’n spel en we kunnen het iedereen aanbevelen.

Grand Prix Story gratis proberen

GU VR Grand Prix Story iPhone iPod touchStart your engines en fasten your seatbelts. Of nee wacht, doe maar in een andere volgorde. Het laatste managamentspel van het bejubelde Kairosoft heeft een gratis probeerversie gekregen en dat betekent dat je nu ook gratis een heus Formule 1-team kan opzetten en op jacht gaat naar de Grote Prijs. In Grand Prix Story huur je coureurs, regel je sponsors, snelle onderdelen en vergaar je langzaam aan geld om steeds snellere rondetijden neer te zetten. Die kunnen je immers helpen naar een podiumplek, meer geld, meer succes en de volgende stap in de carrière van je team. Grand Prix Story is – voor de kenners – een stuk toegankelijker dan bijvoorbeeld Pocket Academy waarin alle rompslomp van een school organiseren op je af komt. De betaalde versie kost 2,99 euro, maar in de gratis versie mag je reeds een heel raceseizoen aftasten of het wat voor je is.
Downloaden: Grand Prix Story Lite (gratis)

Bewaak de juwelen: Gem Keeper

GU VR Gem Keeper iPhone iPod touch iPadNatuurlijk, er zijn al tig tower defense-spellen op de iPhone, waarin vijanden het aangelegde pad bewandelen en jij er maar voor moet zorgen dat je ze kan afslaan met je verdediging. Maar Gem Keeper doet 1. een paar leuke dingetjes en 2. ziet er prachtig uit. Hier verdedig je juwelen niet in een grauwe, zwaar aangezette setting, maar in tekenfilmachtig ingekleurde bos- en ijsomgevingen. Je verdedigingstorens puffen pijltjes, blazen laserstralen en… bewegen op rails. Dat is een leukigheidje aan Gem Keeper. Soms is er rails beschikbaar waar je torens op kan bouwen. Die bewegen dan mee met de tegenstander en dat is handig, want die komt niet één, maar tweemaal voorbij als het tegenzit. Het gespuis dat doorkomt, moet namelijk ook nog terug met de gestolen juwelen. Met dertig levels en 4 bazen is Gem Keeper niet al te karig uitgerust. De eerste gratis updates zijn al aangekondigd.
Downloaden: Gem Keeper (€2,39, universele app)

Game van de Week: Squids

GU-VR-Game-van-de-WeekEen toegankelijk strategisch vechtsysteem waarin je tegenstanders moet beuken. Inktvissen. Een wereld die zich onderwater afspeelt. En een doorlopend verhaal. Het lijkt wel alsof de makers van Squids naar het gros van de populaire iPhone-spellen hebben gekeken en vervolgens zeiden: “Nee, wij gaan het anders doen”. Kijk nou naar de manier waarop je tegenstanders uitschakelt. Dat doe je door de inktvissen om beurten naar achteren te trekken zodat ze de tegenovergestelde richting op schieten. Daarmee kun je de vijandige kreeften, krabben en andere zeedieren niet alleen verwonden, maar ook van de afgrond af beuken. Van afgronden als zwemmende schildpadden bijvoorbeeld, of gangetjes van ankers en plankton. Squids draagt op de een of andere manier een beetje hetzelfde gevoel als de Mario & Luigi-RPG’s voor de Nintendo DS. Dat komt omdat de personages meteen vertrouwd aanvoelen, de omgevingen baden in fraaie kleuren en het verhaal zich leuk ontwikkelt. Ondertussen worden de personages in de 25 levels ook nog sterker, verzamel je betere items en lonkt in de verte ook nog de toezegging van de ontwikkelaar dat er een Wordfeud-achtige multiplayer komt. Of het nou voor even of een lange sessie is: Squids is een parel.
Downloaden: Squids (€0,79)

De koopjeshoek

Net voor het weekeinde zijn er weer een hoop games voor de iPhone en iPod touch in de aanbieding gegaan. Wij zetten dagelijks in de Game-update de leukste voor je op een rijtje en draaien ook vandaag onze handen er niet voor om.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 18:40
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, squids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.